søndag den 2. august 2015

Københavnerbirkes.

Foto: Sara B. Hansen.
Duften af friskbrygget kaffe og nybagte københavnerbirkes, er rigtig hyggelig sådan en søndag morgen og de er faktisk så lette at lave og tager ganske kort tid- så det er bestemt inden for det muliges kunst, selv en halvdoven søndag morgen.
Prøv det, jeg er sikker på at det vil sprede glæde hos dig. De bliver rigtig gode i størrrelsen, sådan tilpas til at der også er plads til lidt af det mere sunde brød og man kan jo også altid spise to!


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser Ca. 12 stk.
Foto: Sara B. Hansen.

300 g. hvedemel
125 g. smør eller margarine
25 g. sukker
35 g. gær
½ tsk. salt
1½ dl. mælk

Remonce:
100 g. blødt smør
100 g. sukker

pensling: et sammenpisket æg
Pynt: hvide birkes

Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt til dejen er smidig og glat. Lad dejen hvile i nogle min. Rør blødt smør og sukker sammen til en remonce.
Rul dejen ud, på et meldrysse, bord  til et langt stykke på ca. 20 x 65 cm. Fordel remoncen over og fold herefter dejen sammen i tre lag- mod midten. Vend bunden op og
Skær dem ud i 12 stykker og sæt dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Ca. 45 min.
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes. Bages ca. 15 min.


Husk at du også finder mig på FACEBOOK


Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

  1. "Alle os andres birkes" laver man ved at lægge smørret ud på 2/3 af dejen, folde den 'tomme' trediedel ind og slutte med den sidste med smør ovenpå. Så egentligt er det let at tilfredsstille os alle sammen ...
    Elsebeth

    SvarSlet