onsdag den 31. december 2014

Nytårs fiskefad med torskefilet.

Foto: Sara B. Hansen
  • Denne forret har jeg lavet rigtig mange gange til nytårsaften og den er altid et stort hit, den er fuldstændig old school klassisk uden så mange dikkedarer - måske næsten retro.
  • Den stammer fra Carolines køkken engang men jeg har efterhånden tilpasset den lidt til vores smag.
Foto: Sara B. Hansen
  • Opskrift til 6 personer;

  • Ingredienser:
  • 1 kg kold kogt torsk

Cremefraichesauce

  • 12 dl Cremefraiche 18% 
  • 2 spsk ravigottesauce 
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 12 tsk groft salt
  • 2 tsk. tørret estragon
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk bearnaiseessens
  • ½ tsk sukker
  • 1 dl KarolinesPiskefløde 38% pisket til et let skum
  • 150 g rejer
  • 100 g kaviar
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 lille bakke klippet frisk karse
  • Citronskiver af 1 citron

Kogelage til torsk

1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog den 2-3 min i lagen. Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.
Tilbehør:
  • Friskbagt flutes fx. denne lette OPSKRIFT.
Foto: Sara B. Hansen

Foto: Sara B. Hansen

  • Sådan gør du:
Anret torsken i et fad (se længere oppe hvordan du koger den).

Cremefraichesauce

Rør cremefraiche sammen med de øvrige ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen til og hæld den over torsken. Fordel herover rejer, kaviar, æg skåret i 1/4 skiver samt karse.Pynt med tynde citronskiver,

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen

2 kommentarer:

  1. Den fiskeret går vist aldrig af mode, og med god grund.
    Tak for en fin blog i 2014 og godt nytår med held og lykke til dig og din familie.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Elsebeth og i lige måde. Kh Sara

      Slet