|
Foto: Sara B. Hansen |
- Denne forret har jeg lavet rigtig mange gange til nytårsaften og den er altid et stort hit, den er fuldstændig old school klassisk uden så mange dikkedarer - måske næsten retro.
- Den stammer fra Carolines køkken engang men jeg har efterhånden tilpasset den lidt til vores smag.
|
Foto: Sara B. Hansen |
- Opskrift til 6 personer;
- Ingredienser:
- 1 kg kold kogt torsk
Cremefraichesauce
- 3 1⁄2 dl Cremefraiche 18%
- 2 spsk ravigottesauce
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- 1⁄2 tsk groft salt
- 2 tsk. tørret estragon
- friskkværnet peber
- 1 tsk bearnaiseessens
- ½ tsk sukker
- 1 dl KarolinesPiskefløde 38% pisket til et let skum
- 150 g rejer
- 100 g kaviar
- 3 hårdkogte æg
- 1 lille bakke klippet frisk karse
- Citronskiver af 1 citron
Kogelage til torsk
1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog den 2-3 min i lagen. Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.
Tilbehør:
|
Foto: Sara B. Hansen |
|
Foto: Sara B. Hansen |
Anret torsken i et fad (se længere oppe hvordan du koger den).
Cremefraichesauce
Rør cremefraiche sammen med de øvrige ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen til og hæld den over torsken. Fordel herover rejer, kaviar, æg skåret i 1/4 skiver samt karse.Pynt med tynde citronskiver,
|
Foto: Sara B. Hansen |
Den fiskeret går vist aldrig af mode, og med god grund.
SvarSletTak for en fin blog i 2014 og godt nytår med held og lykke til dig og din familie.
Elsebeth
Mange tak Elsebeth og i lige måde. Kh Sara
Slet