Foto: Sara B. Hansen. |
Der er bare noget ved at blive omtalt som "De" som læser - det giver mig fluks sådan lidt Hüttemeier associationer :-) Man retter straks ryggen lidt, glatter forklædet og lytter opmærksomt ik?
Hun bedyrer at opskriften er den bedste citronfromage EVER og jeg giver hende ret, luftig fløjlsblød, og ganeforkælende cremet . Måske du også får lyst til at prøve?
Den er angiveligt kommet hende i hænde via en bekendt der har fået den af en bekendt - men opskriften skulle stamme fra NOMA. Grundet de mange led og usikre oprindelse har den fået navnet Apokryf (= tvivlsom oprindelse, hemmelig kilde).
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 10 personer:
100 g smør
Fintrevet skal af 1½ citron (øko. naturligvis)
Saften af tre citroner.
2 blade husblas
200 g. sukker
2 hele æg
½ liter piskefløde
Pynt: Lakrids raw pulver JB
Foto: Sara B. Hansen. |
Kog forsigtigt smør, citronskal og citronsaft sammen i en ikke alt for lille gryde. Læd de to stykker husblas i blød i en skål med koldt vand.Tag citronblandingen af blusset. Pisk de to æg med sukkeret til det er helt opløst så det ikke knaser mere. Kom æggesnapsen i gryden og og rør energisk rundt. Sæt tilbage på blusset og rør ivrigt og omhyggeligt helt ud i kanten af gryden og uden at stoppe, indtil massen tykner og røresporene bliver stående kortvarigt i overfladen. Tag af varmen og sæt il side. Kram vandet af husblassen og kom i gryden og rør det godt sammen, Hæld det hele i en skål og lad det stå på køl i mindst to timer. Pisk fløden til stift skum i en stor skål, vend citronblandingen i og sæt skålen på køl indtil servering- alternativt kan også anrettes i portionsglas.
Kan hvis man ønsker det pyntes med lakridsdrys eller som den oprindelige opskrift angiver et yderligere lille dut flødeskum, knuste espressobønner og revet hvid chokolade - men den er overdådig og lækker som den er, så det er ikke et must.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar