torsdag den 1. januar 2015

Apokryf citronfromage med lakriddrys.

Foto: Sara B. Hansen.
Min søde og madglade overlæge på arbejdet, var forleden så god at dele denne opskrift med mig som er blevet bragt i Weekendavisen, hvor Anne Knudsen har sin klumme. Hun er en herlig kvinde på alle måder og formidler så levende, sjovt og skarpt.
Der er bare noget ved at blive omtalt som "De" som læser - det giver mig fluks sådan lidt Hüttemeier associationer :-) Man retter straks ryggen lidt, glatter forklædet og lytter opmærksomt ik?
Hun bedyrer at opskriften er den bedste citronfromage EVER og jeg giver hende ret, luftig fløjlsblød, og ganeforkælende cremet . Måske du også får lyst til at prøve?

Den er angiveligt kommet hende i hænde via en bekendt der har fået den af en bekendt - men opskriften skulle stamme fra NOMA. Grundet de mange led og usikre oprindelse har den fået navnet Apokryf (= tvivlsom oprindelse, hemmelig kilde).

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 10 personer:

100 g smør
Fintrevet skal af 1½ citron (øko. naturligvis)
Saften af tre citroner.
2 blade husblas
200 g. sukker
2 hele æg
½ liter piskefløde

Pynt: Lakrids raw pulver JB


Foto: Sara B. Hansen.


Kog forsigtigt smør, citronskal og citronsaft sammen i en ikke alt for lille gryde. Læd de to stykker husblas i blød i en skål med koldt vand.Tag citronblandingen af  blusset. Pisk de to æg  med sukkeret til det er helt opløst så det ikke knaser mere. Kom æggesnapsen i gryden og og rør energisk rundt. Sæt tilbage på blusset og rør ivrigt og omhyggeligt helt ud i kanten af gryden og uden at stoppe, indtil massen tykner og røresporene bliver stående kortvarigt i overfladen. Tag af varmen og sæt il side. Kram vandet af husblassen og kom i gryden og rør det godt sammen, Hæld det hele i en skål og lad det stå på køl i mindst to timer. Pisk fløden til stift skum i en stor skål, vend citronblandingen i og sæt skålen på køl indtil servering- alternativt kan også anrettes i portionsglas.

Kan hvis man ønsker det pyntes med lakridsdrys eller som den oprindelige opskrift angiver et yderligere lille dut flødeskum, knuste espressobønner og revet hvid chokolade - men den er overdådig og lækker som den er, så det er ikke et must.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar