Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 4- 6 personer.
Kofta:
900 g hakket oksekød med grønt 4-7%
1 tsk. salt
Peber
1½ tsk. garam masala
1½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk chili
1 lille knold frisrevet Ingefær
1 fed hvidløg, revet el. knust
1 revet løg
1 dl havregryn
1 æg
Sauce:
500 g. tomatpassata
2½ dl. græsk yoghurt 2%
1 rød frisk chili u.kerner, strimler
1 grn frisk chili u. kerner, strimler
1 løg, hakket
3 dl. oksekøds bouillon
Peber og evt. salt
1½ tsk. rørsukker
1½ tsk. maizena rørt ud i lidt vand
Tilbehør: Couscous, bulgur eller ris samt grøntsager.
Rør kødet sammen med de øvrige ingredienser og form det til kødboller. Lad dem stå køligt mens saucen laves.
Snit chilierne og hak løget steg det nogle min i lidt olivenolie, vælg en gryde eller sauterpande med stor overflade. Tilsæt tomater, sukker og bouillon. Kom yoghurt i og rør sammen.
Tilsæt kødbollerne, så de ligger i et lag med lidt mellemrum, lad dem simre i 10 min. i saucen evt. med låg over, ryst ind imellem panden lidt. Vend lidt forsigtigt rundt i saucen , pas på ikke at gøre det så voldsomt at kødbollerne går i stykker, men de er nu rimelig faste og til at arbejde med. Lad simre i yderligere 10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og kom dem i et ildfast fad. Jævn saucen med maizena og smag til med salt og peber. Hæld over kødbollerne og hold dem evt. varme i ovnen. Kan også laves på forhånd og varmes senere (husk blot aldrig at sætte et køleskabskoldt ildfast fad direkte i ovenen - så skal det varme op sammen med ovnen) ellers risikerer man at det revener.
Kog couscous, bulgur eller ris efter anvisning på pakken og kog grøntsagerne der skal serveres dertil
Find mig også på Facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Det ser bare rigtig lækkert ud.
SvarSletSkal laves herhjemme i næste uge :-)
Tak Trine- de smagte også rigtig godt og har lige spist en rest i dag som stadig var lækker :-) Håber også i vil kunne lide opskriften.
SletKh Sara