lørdag den 5. oktober 2013

Bagt creme med karameliseret banan.

Foto: Sara B. Clausen.

En virkelig skøn opskrift man kan bruge som alternativ til den banankage eller smoothie, man ellers ville smide sine lidt for modne bananer i.
Den bagte creme smager, efter min mening, bedst når den er blevet helt kold og man så karameliserer de tynde bananskiver og sukker ovenpå.
Opskriften er fra "Fair Food" en skøn dessert samling med fokus på fair food /fair trade.

Foto: Sara B. Clausen.
6 portioner:

100 g. sukker
2 modne bananer
1 vaniljestang
1 dl mælk
3½ dl. fløde
5 æggeblommer
Lidt salt
2 bananer
Rørsukker

Foto: Sara B. Clausen.

Smelt sukker i en tykbundet gryde over mellem varme, lad det smelte og blive gylden men ikke brunt. Hak de to bananer groft og flæk vaniljestangen. Kom den hakkede banan og vaniljestangen ned til sukkermassen og lad det svitse med i nogle min.
Hæld langsomt mælken over og dernæst fløden. Lun det hele godt igennem. Fjern vaniljestangen og blend det til en jævn masse. Hæld massen over æggeblommerne og rør godt. Sigt det ned i en anden skål og lad trække smag i nogle timer. Fordel i 6 ramekiner, ildfaste skåle.
Bag dem ved 100 grader i ca. 60 min. eller til de bliver faste. Lad dem køle ned nogle timer ved stuetemperatur ( jeg fortrækker køleskab og så lige tage dem ud en time inden servering). Inden servering skæres de to mere faste banaer i tynde skiver og kommes på toppen af cremen, drys godt med rørsukker og karameliser dem enten under grillen i ovnen eller med en creme brulleé-brænder. Server straks.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar