lørdag den 5. oktober 2013

Krydrede oksekødskofta i tomat- og yoghurtsauce med couscous og grøntsager.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækker krydret og alligevel lidt blid ret på grund af yoghurt i saucen. Her serveret med couscous men ris eller bulgur passer også helt fint til. Kødbollerne får god smag, når de som her koges i saucen. Server med grøntsager on the side fx. letkogte bønner og gulerødder.



Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4- 6 personer.

Kofta:
900 g hakket oksekød med grønt 4-7%
1 tsk. salt
Peber
1½ tsk. garam masala
1½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk chili
1 lille knold frisrevet Ingefær
1 fed hvidløg, revet el. knust
1 revet løg
1 dl havregryn
1 æg

Sauce:
500 g. tomatpassata
2½ dl. græsk yoghurt 2%
1 rød frisk chili u.kerner, strimler
1 grn frisk chili u. kerner, strimler
1 løg, hakket
3 dl. oksekøds bouillon
Peber og evt. salt
1½ tsk. rørsukker
1½ tsk. maizena rørt ud i lidt vand

Tilbehør: Couscous, bulgur eller ris samt grøntsager.

Rør kødet sammen med de øvrige ingredienser og form det til kødboller. Lad dem stå køligt mens saucen laves.
Snit chilierne og hak løget steg det nogle min i lidt olivenolie, vælg en gryde eller sauterpande med stor overflade. Tilsæt tomater, sukker og bouillon. Kom yoghurt i og rør sammen.
Tilsæt kødbollerne, så de ligger i et lag med lidt mellemrum, lad dem simre i 10 min. i saucen evt. med låg over, ryst ind imellem panden lidt. Vend lidt forsigtigt rundt i saucen , pas på ikke at gøre det så voldsomt at kødbollerne går i stykker, men de er nu rimelig faste og til at arbejde med. Lad simre i yderligere 10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og kom dem i et ildfast fad. Jævn saucen med maizena og smag til med salt og peber. Hæld over kødbollerne og hold dem evt. varme i ovnen. Kan også laves på forhånd og varmes senere (husk blot aldrig at sætte et køleskabskoldt ildfast fad direkte i ovenen - så skal det varme op sammen med ovnen) ellers risikerer man at det revener.
Kog couscous, bulgur eller ris efter anvisning på pakken og kog grøntsagerne der skal serveres dertil

Find mig også på Facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.


2 kommentarer:

  1. Det ser bare rigtig lækkert ud.
    Skal laves herhjemme i næste uge :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Trine- de smagte også rigtig godt og har lige spist en rest i dag som stadig var lækker :-) Håber også i vil kunne lide opskriften.
      Kh Sara

      Slet