fredag den 12. april 2013

Herregårdskotelet med skaft - serveret med smørstegt æble med timian og vanilje samt bulgur.

Foto: Sara B. Clausen.

Dejlig aftensmad her til aften i form af en velvoksen herregårds kotelet med skaft(ben).Den var tykt skåret og det er godt, for det gør den saftig og let at stege. Vi fik den med et af mine favorit tilbehør til sådan en fætter- nemlig smør stegte røde æbler med vanilje, timian, masser af friskkværnet sort peber og et lille honningkys.

Ingredienser 2 pers:
Koteletter:
2 stk. Herregårdskoteletter a´ca. 375 g. (fundet i Rema1000)
lidt smør/olie til stegning
2 spsk. all round chili rub
Salt og Peber

Æbler:
3 røde æbler, i både.
5 kviste timian
Et par kværn vanilje (vaniljekværn fra Tørsleffs)
Salt og friskkværnet peber
1 tsk. flydende honning
1 spsk. smør

Bulgur:
2 dl. bulgur
1 løg
1 rød chili
4 dl. grøntsags bouillon
lidt salt

Sauce: Stegesky , ½ dl Oma madlavningsfløde 4 % lidt peber.

Skyl bulgur. Steg løg og chili i lidt smør nogle min. Tilsæt bulgur og vend  det godt rundt i nogle min. Tilsæt salt og bouillon  lad koge ved middel varme til al væske er absorberet. Lad trække lidt. 

Æbler: smelt smør på panden og kom æblebåde, timian og vanilje samt honning ved. Steg dem i ca. 6 min.

Krydr koteletterne og steg den ca. 2 min på hver side. Kom dem i et ildfast fad og stik et stegetermometer i, sæt i ovnen ved 200 grader og steg til en centrum temp. på ca. 70 grader tag ud og lad hvile i 7 min.

Kom "fløden" ved stegeskyen i fadet og rør rundt, det har en god og kraftig smag, sæt det i ovnen et øjeblik, smag til med peber og server kotelet med æbler, bulgur og stegeskyen. Det smager så godt!

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

4 kommentarer:

 1. Sig navnet - OMA. Det var Omas reklame for margarine, og siden har jeg ikke hørt navnet. Så hvad er Oma madlavningsfløde 4%? En god kotelet er skåret oppe i den øverste ende (fedtet kan man skære af på sin tallerken, hvis man vil) - og en hæderlig tykkelse - så smager den af noget.
  Jeg håber, du har fået kernerne og mailen, så du kan komme i gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Har lige sendt dig en mail :-) Jeg tror faktisk at OMA light fløden er et ret nyt produkt som konkurrent til cremefine. Jeg købte det på tilbud. Jeg er ret glad for at bruge fedreducerede produkter og gemme den fede fløde til mere særlige stunder. Jeg har aldrig været glad for alt for meget fedt og vil gerne holde en slank figur;-) Kh Sara

   Slet
  2. Hej Sara
   Bare lige som en kommentar angående OMA's madlavningsfløde, så så jeg i en reklame at det er den nye erstatning for Milda's :-)
   Mvh Malene

   Slet
  3. Ok Tak Malene - der skal nok være rigtigt :-)

   Slet