fredag den 4. januar 2013

Sunde og super lækre Laksebøffer med Asiatisk salat.

Foto: Sara B. Clausen
Denne virkelig skønne opskrift er med udgangspunkt i en opskrift fra BBC GoodFood og kan stærkt anbefales. Den er både let, super sund og lækker!


Foto: Sara B. Clausen


Opskrift 4 pers.:
Ca. 4 stykker benfri laksefileter, befriet for skindet.(550 g.), skåret i stykker
1 rød chili u. kerner skåret lidt ud
1 tommelfinge stort stykke frisk Ingefær u.skræl
2 tsk. rød karry pasta
1 bundt koriander , hakket eller alternativt syltet hakket koriander på glas(se billede).
1 spsk. soja
1½ tsk. hakket tørret citrongræs (urtekram)
Lidt friskværnet peber (salten kommer fra soja)

1 spsk. veg. olie til stegning.
Citronbåde ved servering.

Salat:
2-3 gulerødder
½ agurk
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsl. tørret citrongræs
1 spsk. rørsukker
Salt og peber

dys. evt. med ristet sesam inden servering.

Tilbehør: Ris (gerne fuldkorn)

Bøffer: Kom alle ingredienser i foodprosessor og kør det til en grov fars. Tip indholdet ud og form til 4 bøffer. Varm olien på en slip let pande og steg bøfferne gyldne og sprøde ca. 4 min. på hver side.

Asiatisk salat: Skæl gulerødder og halver agurken og skyl den. Brug en tyndskræller til at skrælle tynde strimler af begge dele. Kom dem i en skål og vend med citrongræs,eddike og sukker. lad gerne marinere ca. 15 min.

Server med kogte ris og evt. lidt sød chilisauce.

Foto: Sara B. Clausen



2 kommentarer:

  1. laver denne ret for anden gang inden for samme uge! Smager simpelthen så godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, hvor dejligt at høre, synes også selv den er rigtig god. Kh Sara

      Slet