Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Opskrift 4 pers.:
Ca. 4 stykker benfri laksefileter, befriet for skindet.(550 g.), skåret i stykker
1 rød chili u. kerner skåret lidt ud
1 tommelfinge stort stykke frisk Ingefær u.skræl
2 tsk. rød karry pasta
1 bundt koriander , hakket eller alternativt syltet hakket koriander på glas(se billede).
1 spsk. soja
1½ tsk. hakket tørret citrongræs (urtekram)
Lidt friskværnet peber (salten kommer fra soja)
1 spsk. veg. olie til stegning.
Citronbåde ved servering.
Salat:
2-3 gulerødder
½ agurk
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsl. tørret citrongræs
1 spsk. rørsukker
Salt og peber
dys. evt. med ristet sesam inden servering.
Tilbehør: Ris (gerne fuldkorn)
Bøffer: Kom alle ingredienser i foodprosessor og kør det til en grov fars. Tip indholdet ud og form til 4 bøffer. Varm olien på en slip let pande og steg bøfferne gyldne og sprøde ca. 4 min. på hver side.
Asiatisk salat: Skæl gulerødder og halver agurken og skyl den. Brug en tyndskræller til at skrælle tynde strimler af begge dele. Kom dem i en skål og vend med citrongræs,eddike og sukker. lad gerne marinere ca. 15 min.
Server med kogte ris og evt. lidt sød chilisauce.
Foto: Sara B. Clausen |
laver denne ret for anden gang inden for samme uge! Smager simpelthen så godt!
SvarSletTak, hvor dejligt at høre, synes også selv den er rigtig god. Kh Sara
Slet