søndag den 6. januar 2013

Kanelbrød med fuldkorn.

Foto: Sara B. Clausen

Kanelbrød er altid et hit, men i de fleste opskrifter er der ekstremt meget kanelremonce og så er det kun lyst mel. Jeg har ikke brug for at det er helt så smørpakket og lyst, så min egen version, er nok mere en "light version" selvom det jo aldrig vil være decideret sundt :-)Det grove fuldkornsmel giver brødet en dejlig sprød og knasende skorpe. Mens brødet bages spredes en skøn duft af kanel i hjemmet og det er svært at vente på at smage en bid!


Foto: Sara B. Clausen

Opskrift kanelbrød (1 stk):

2 dl. sødmælk
100 g. smør
50 g. gær
2 æg
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk salt
350 g. hvedemel
200 g. fuldkornshvedemel

Kanelremonce:
3 spsk. blødt smør
1 spsk. kanel
3 spsk. brun farin eller rørsukker

Glasur:
150 g. flormelis
ca. 1/4 dl. kogende vand

Desuden: En aflang bageform på ca. 2 lilter (30 cm lang)

Varm halvdelen af mælken sammen med smørret og lad det smelte helt, tilsæt resten af den kolde mælk og afvent at blandingen er fingerlun.
Kom gæren i en skål og hæld mælkeblandingen over, opløs gæren helt. Tilsæt æg et af gangen og rør ud. Bland mel og krydderier og sigt det ned i blandingen, hold lidt mel tilbage til æltning.Rør dejen sammen. Tag til sidst dejen ud på bordet og ælt den sammen og lad efterhæve overdækket ca. 45 min.

Rul den herefter ud på et meldrysset bord så den bliver ca. 35 cm x 35 cm.
Fordel den helt bløde smør på dejen men undgå at der kommer på en strimmel på ca. 10 cm ud mod kanten. Bland farin og kanel og drys det ud over smøret. Rul sammen som en roulade mod den side hvor der ikke er fyld på. Stop når du kommer til den dejkant uden fyld. Klip dejkanten i strimler, som du fletter ind over brødet.Kom bødet i formen og lad efterhæve tildækket i ca. 30 min. Sæt i en 200 grader varm ovn og bag det i ca. 30 min. Lad det herefter køle på bagerist inden det dekoreres med glasuren.

Foto: Sara B. Clausen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar