Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ca. 24 stk.
260 g. hvedemel
300 g. sukker
2 spsk. bagepulver
skal af en stor usprøjtet citron
100 g. smør
½ tsk. tørrede vaniljekorn
2½ dl. minimælk
2 æg
saft fra 1 stor citron
200 g. sukker
3 past. æggehvider
2 tsk. sød lakridsirup
Start med at røre hvedemel, sukker, bagepulver,vanilje,citronskal samt den bløde smør sammen, til det får en sandagtig konsistens.
Bland mælk, æg, citronsaft og rør det i melblandingen til du får en jævn masse. Fyld massen i forme sat i en metal eller silikone muffin form. Fyld dem 2/3 op. bag ved 180 grader, varmluft, i ca. 18-20 min.
Lad kagerne køle af på risten inden de pyntes.
Lakridsmarengs:
Smelt sukker i en gryde med vand så det akkurat lige dækker, varm til helt opløst. Pisk æggehviderne let stive og tilsæt den varme sukkersirup under let piskning. Tilsæt lakridsirup og pisk kraftigt til en fast konsistens.Kom på en sprøjtepose og dekorer kagerne med det. Slut af med at brænde toppen til den får let farve.
Foto: Sara B. Clausen |
Hvor lyder de til at være lækre - elsker citron og lakrids i kombination med hinanden, og så ser de jo tilmed festlige ud (:
SvarSlet- Anne
Tak- de er rigtig gode så prøv endelig :-)
SletMit citronhjerte smelter helt ved det syn - de er så fine :-)
SvarSletTak, de er gode - prøv dem endelig!
Slet