lørdag den 12. januar 2013

Gratineret Pasta.

Foto: Sara B. Clausen.
Har her til aften lavet gratineret pasta, det har været her på bloggen før- men det er altså stadig en stor succes så jeg bringer den lige igen. I forhold til fedtindhold, så er det klart at foretrække at lave sin egen mornaysauce med minimælk eller at bruge Arlas light version på 4%. Det smager fint, så der er ingen grund til ekstra kalorier. Brug ofgså gerne festfattig ost,
 Ingredienser 6 pers.

500 g hakket oksekød
2 ds.flåede hakkede tomater
2 store hakket løg
2-3 fed hakket hvidløg
2 stk. peberfrugter i tern
250 g champignoner skåret i halve
1 pakke bacon skåret i mindre stykker
300 g cocktailpølser
1 spsk. oregano
2 tsk. BBQ krydderi
1 tsk. sukker
Salt & peber
500 g. pasterør eller skruer.
500 ml mornaysauce 
1 pose revet mozzarella el. lignende gratineringsost

Svits løg, hvidløg samt bacon i et par minutter og rør herefter farsen i. Rør til farsen er brunet. Bland peberfrugt, champignon, krydderier samt cocktailpølser i og lad simre ca. 5 min. Bland de flåede tomater i og lad det simre 10 - 15 min. mere.
Smag til med sukker, salt og peber og evt. lidt af mornaysaucen.

kog posen med pastarør i ca 8-9 min. Hæld straks vandet fra og skyl med koldt vand. De skal være meget al dente da de jo koger færdigt i ovnen..

Smør et ovnfast fad og hæld pastarør/skruer i. Hæld herefter kødsaucen over og bred det ud over pastarørene. Hæld tilsidst mornaysaucen over og stik en ske i til bunden nogle gange, så det løber ned til pastarørene. Fordel gratineringsosten over retten. Herefter skal fadet blot en tur i ovnen i 15-20 min ved 200 grader (varmluft) til overfladen er lidt gylden. Imens har du jo tid til at smække en salat sammen.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar