mandag den 8. oktober 2012

Mini solsikkebrød med 5-kornsblanding.

Foto: Sara
Bagte disse lækre og luftige brød med udgangspunkt i at jeg havde en A38 stående som kørte på sidste dato og derfor blev anvendt i dejen. De blev rigtig gode og derfor bringer jeg opskriften her. Målet på hvedemel er skrevet som ca. da jeg sjussede mig lidt frem undervejs, men det er jo bare at tilsætte til rette konsistens opnås, hvilket under alle omstændigheder afhænger af melkvaliteten.

Ingredienser:

50 g. gær
3 dl. A38
1 dl. lunken vand
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. rapsolie
1½ dl. 5-kornsblanding ( overhæld med kogende vand og lad trække min.15 min)
1 dl. sosikkekerner
150 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel

Desuden: Æg til pensling, solsikkekerner til drys.


Foto: Sara

Hæld A38 og lunken vand i en skål. Tilsæt salt og sukker og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, afkølet og siet 5-kornsblanding og solsikkekerner. Rør sammen, tilsæt fuldkornshvedemel og herefter hvedemel lidt af gangen til dejen er samlet og til at ælte. Tag ud på mel drysset bord og ælt den godt igennem. Kom tilbage i skålen og dæk den med et fugtigt klæde. Lad hæve en time til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og del den i to. rul ud til en lang dejpølse ca. 40 cm som mases/klappes lidt flad mod bordet. Skær stykker af ca. 5 cm. af og læg dem på bagepapir. Gentag med den næste dejklump. Lad brødene hæve i ca. 1 time. Pensles med æg og drysses med solsikkekerner. Bages ved 200 grader i ca. 20 min. De skal være lidt gyldne og lyde hult, når du banker i bunden.


Foto: Sara


2 kommentarer:

  1. Den opskrift snupper jeg prompte, passer præcis til mine ingredienser. Og de ser lækre ud!

    knus fra mor

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak-God fornøjelse, der bliver en del, så håber du har lidt plads i fryseren :-)
      Knus Sara

      Slet