Foto: Sara |
Ingredienser:
50 g. gær
3 dl. A38
1 dl. lunken vand
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. rapsolie
1½ dl. 5-kornsblanding ( overhæld med kogende vand og lad trække min.15 min)
1 dl. sosikkekerner
150 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
Desuden: Æg til pensling, solsikkekerner til drys.
Foto: Sara |
Hæld A38 og lunken vand i en skål. Tilsæt salt og sukker og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, afkølet og siet 5-kornsblanding og solsikkekerner. Rør sammen, tilsæt fuldkornshvedemel og herefter hvedemel lidt af gangen til dejen er samlet og til at ælte. Tag ud på mel drysset bord og ælt den godt igennem. Kom tilbage i skålen og dæk den med et fugtigt klæde. Lad hæve en time til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og del den i to. rul ud til en lang dejpølse ca. 40 cm som mases/klappes lidt flad mod bordet. Skær stykker af ca. 5 cm. af og læg dem på bagepapir. Gentag med den næste dejklump. Lad brødene hæve i ca. 1 time. Pensles med æg og drysses med solsikkekerner. Bages ved 200 grader i ca. 20 min. De skal være lidt gyldne og lyde hult, når du banker i bunden.
Foto: Sara |
Den opskrift snupper jeg prompte, passer præcis til mine ingredienser. Og de ser lækre ud!
SvarSletknus fra mor
Tak-God fornøjelse, der bliver en del, så håber du har lidt plads i fryseren :-)
SletKnus Sara