søndag den 7. oktober 2012

Sloppy Joes

Foto: Sara
It´s gone all american herhjemme efter jeg har modtaget Neyorkerbyhearts ny kogebog :-) Synes det er dejligt at få testet nogle opskrifter af, nu hvor jeg alligevel har travlt med at bladre. Der lægges op til at eksperimentere med de ingredienser man kan lide og gøre saucen mere eller mindre spicy alt efter smag. Jeg havde lidt bacon (4 skiver) som jeg hakkede og tilføjede - det synes jeg altid biddrager med en god og samtidig diskret røget smag i en kødsovs. Desuden gav jeg godt med chiliflager og en knivspids cayennepeber. Sådan kan vi lide det herhjemme- men jeg skriver opskriften som den er, så kan du jo selv lege lidt med udgangspunkt i dine eller familiens smagsløg!

Opskrift 4 personer:

Burgerboller:
3½ dl. lunken vand
100 g. fuldkornsdurum mel
Ca. 500 g, hvedemel
1½ spsk. olivenolie
25 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. flydende honning

Æg til pensling samt sort sesam eller Nigellafrø.

Sloppy Joe Sauce:
400 g hakket oksekød
2 groftreven gulerødder
1 Løg finthakket
2 fed hvidløg
1 dl. BBQ sauce
1 dl. moste tomater
1 tsk. Sød chili
1 spsk. worchestershire sauce
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
Evt. flere krydderier efter smag, cayenne, chiliflager.

Desuden: salatblade og. evt. agurk eller tomat.

Fremgangsmåde boller: Udrør gæren i  lunken vand, tilsat salt og sukker. tilsæt herefter olie  samt fuldkornsdurum mel og rør det sammen. Tilsæt herefter hvedemel lidt af gangen indtil dejen har en tilpas konsistens til æltning. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den omhyggeligt. Kom tilbage i skålen og lad den hæve overdækket i ca. en time til dobbelt størrelse.

Tag dejen ud på bordet og del den i 6 stykker som formes til runde flade boller. Dæk med et fugtigt rent viskestykke og lad hæve en times tid. Pensl med æg og drys med sort sesam eller Nigella (jomfru i det grønne frø).

Bag bollerne i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 12-15 min. Lad køe af på rist.

Sloppy joe sauce: Varm olien i en gryde og sauter løgene til de er blanke og bløde. Tilsæt det hakkede kød. Rør i farsen til den er helt smuldret og steg til det tager farve. Tilsæt hvidløg, sød chili og gulerødder(evt. flere krydderier) og steg nogle min. under omrørering. Tilsæt BBQ sauce og moste tomater og rør det godt sammen, skru ned for varmen og lad saucen simre i ca. 30 min. til den er tyk.

Flæk bollerne og rist dem lidt på begge sider. Læg salat på og nogle skefulde af kødsaucen evt. flere grøntsager. Server med bådkartofler eller bare grøntsagstave.


2 kommentarer:

 1. Jeg elsker Sloppy Joe's! Om muligt mere svinsk og snasket end en sædvanelig burger <3 Jeg elsker den også godt stærk.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert et hit og også hos børnene :-)
   Kh Sara

   Slet