mandag den 24. september 2012

Lækkert nøddebrød.

Foto: Sara
Opskriften er fra Amo - dog har jeg ændret en smule og brugt A38 i stedet for yoghurt naturel og fuldkornsspeltmel i stedet for fuldkornsmel. Der bliver to brød ud af denne opskrift og de smager skønt! Put evt. det ene i fryseren så har du nemt et frisk brød fx. til morgenmaden en anden dag.

Foto: Sara


Opskrift 2 brød:

50 g. gær
750 g. Hvedemel
250 g. fuldkornsspeltmel
120 g. sesamfrø
80 g. nøddeflager fx. valnød og hasselnød
5 dl. lunken vand
2 dl.A38
½ dl. solsikkeolie
2 tsk. Honning
2 tsk. Salt

Bland A38 og vand og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er smidig og ensartet. form til en kugle og lad hæve lunt og overdækket med vådt klæde i ca. 60 min. Form derefter dejen til to store brød. Lad efterhæve i min. 30 min. Pensl dem med vand og rids brødene på langs. 
Bages ca. 30 min på nederste rille ved 200 grader (varmluft). Lad køle på rist.

Foto: Sara

2 kommentarer:

  1. Dem vil jeg gerne prøve at bage - du har ikke skrevet gærmængde i opskriften, men mon ikke 50 g gær kan gøre det, hvis jeg lader dejen hæve længe nok.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. De er gode og det er lige nøjagtigt 50 g. Gær der skal til. Så hævetiderne passer i.f.t. det. God fornøjelse. kh Sara

      Slet