Foto: Sara |
Foto: Sara |
Opskrift 2 brød:
50 g. gær
750 g. Hvedemel
250 g. fuldkornsspeltmel
120 g. sesamfrø
80 g. nøddeflager fx. valnød og hasselnød
5 dl. lunken vand
2 dl.A38
½ dl. solsikkeolie
2 tsk. Honning
2 tsk. Salt
Bland A38 og vand og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er smidig og ensartet. form til en kugle og lad hæve lunt og overdækket med vådt klæde i ca. 60 min. Form derefter dejen til to store brød. Lad efterhæve i min. 30 min. Pensl dem med vand og rids brødene på langs.
Bages ca. 30 min på nederste rille ved 200 grader (varmluft). Lad køle på rist.
Foto: Sara |
Dem vil jeg gerne prøve at bage - du har ikke skrevet gærmængde i opskriften, men mon ikke 50 g gær kan gøre det, hvis jeg lader dejen hæve længe nok.
SvarSletElsebeth
De er gode og det er lige nøjagtigt 50 g. Gær der skal til. Så hævetiderne passer i.f.t. det. God fornøjelse. kh Sara
Slet