mandag den 6. februar 2012

Karrysuppe med fersken og rejer.

Foto: Sara B. Clausen

Har nogen tid pønset lidt på at afprøve denne suppe som jeg synes lød lidt spændende med fersken i- men må da sige at det er noget der fungerer rigtig godt! Det er en super lækker suppe som jeg uden tvivl kommer til at lave igen- det siger kæresten også at han gerne ser :-)

Ingredienser:

2 Løg, skåret i tern
1 fed hvidløg, presset
1 Porre, fine skiver på skrå
50 g. smør
3 spk. god Karry
1 ds. flåede tomater
5 dl. god hønseboillion
1 dåse kokosmælk el. 1/4 fløde (efter smag)
1 stor dåse ferskner
400 g, Rejer
Tørrede chiliflager fx. chili Explosion,(kværn)
salt og peber
Lidt friske krydderurter til drys fx. koriander el. bredbladet persille.

Pil og hak løgene.Smelt smør og svits karry heri.Tilsæt løgene, de må ikke brune. Tilsæt efterfølgende tomater,porre, hvidløg, bouillon og kokosmælk (el. fløde) og lad simre i 15 min. Tilsæt ferskner i tern sammen med lagen (jeg vovede kun at bruge ca. halvdelen). Smag til med salt og peber. Anret rejerne i midten af en dyb tallerken. Jeg synes det er synd at koge dem med i suppen. De skal bare overhældes med den helt varme suppe så er de perfekte.

Foto: Sara B. Clausen

Til sidst hældes den varme suppe over og der kværnes lidt flotte røde chiliflager over og drysses med lidt grønt. Server gerne med lidt godt brød til fx. disse kuvertbrød.Foto: Sara B. Clausen10 kommentarer:

 1. Flot ret! :)

  Sikkert også smagfuld - men er den ikke sådan lidt rigeligt til den søde side med ferskenlagen hældt i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sjønne, det er en super lækker suppe og jeg var faktisk bekymret for det sammen og brugte derfor også kun ca. halvdelen af lagen- men der var slet ikke noget med at den var for sød. Smagte skønt var der enighed ved bordet om.

   Slet
 2. Uhmm.... Den suppe må jeg hellere prøve. Jeg elsker karryretter og så er suppe jo rigtig dejligt her om vinteren. Samtidig ser den jo også rigtig flot ud !

  Jeg har i øvrigt givet dig en blog award, som du kan læse mere om på min blog :-) Rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Anette, Tak for din dejlige hilsen og ikke mindst blog award. Sikken en skøn overraskelse! Suppen er super, prøv den endelig. God weekend til dig også!
   Kh Sara

   Slet
 3. Sikke en flot blog, rigtig fin opskrift med nogle superflotte billeder! Anretningen af din suppe med rejer og fersken og også rigtig stilfuld og velgennemført.

  Her er en mindre eksotisk suppe med rejer og fersken http://forret-forretter.dk/karrysuppe-med-rejer-og-fersken/ til inspiration

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange Tak Jeppe også for linket til din fine side og suppe, som helt sikkert ser ud til at være et besøg værd! Kh Sara

   Slet
 4. Hvor mange personer er det til? :)

  SvarSlet
 5. Hej Sara
  Hvor ser suppen lækker ud. Jeg glæder mig til at prøve den :)
  Kan du sige mig, hvad du gør med de flåede tomater. På billederne ser det jo ikke ud som om der er hele flåede tomater i. Har du hakket dem, pureret dem, udeladt dem, eller er de bare ikke kommet med på billedet?
  Mange hilsner Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Pernille, der er de ting i der står i opskriften - men jeg tror måske jeg har brugt stavblenderen til suppen. Du kan også bruge passato (purerede tomater fra flaske eller papkarton) den smager virkelig skønt. God fornøjelse med den :-)

   Slet