Foto: Sara B. Clausen |
Opskriften her er fra Arla og giver nogle skønne, bløde og luftige kuvertbrød, som er ret perfekte ledsagere til en portion suppe eller lignende. Jeg fik ikke i nærheden af 48 stk. ud af opskriften, som den hævder at være til - så skal de altså virkelig være mikro men jeg fik så ca. 24 stk.
50 g smør
3 dl mælk
100 g Kvark/ fromage blanc 1%
25 g gær
1½ tsk sukker
1½ tsk groft salt
500 g hvedemel
Pensling
sammenpisket æg el. mælk
Pynt
hvedemel eller groft salt
3 dl mælk
100 g Kvark/ fromage blanc 1%
25 g gær
1½ tsk sukker
1½ tsk groft salt
500 g hvedemel
Pensling
sammenpisket æg el. mælk
Pynt
hvedemel eller groft salt
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld
blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de
øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med
en grydeske. Dæk skålen og stil dejen til hævning et lunt
sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt
igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 48 stykker ( det kunne jeg som sagt ikke få ud af dejen) . Tril dem til minibrød - så de
ligner citroner med spidse ender. Læg kuvertbrødene på plader med
bagepapir og lad brødene efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg/mælk
og drys med mel eller salt. Bag kuvertbrødene midt i ovnen.
Bagetid: Ca. 9 min. ved 250°.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar