Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser 6 pers.:
1 kg kylling inderfillet eller brystfillet.
Et tommelfinger stort stykke frisk Ingefær
4 fed hvidløg
1 tsk. mild chili, tørret.
15 g. frisk koriander, hakket
Saften fra en Lime
2 spsk, olie
2 mellemstore løg
1 tsk. Gurkemeje
400 ml. kokosmælk, light.
1 frisk rød chili, u. kerner hakket fint.
1 frisk grøn chili u. kerner hakket fint.
kyllingebouillon terning
Skær kyllingen i mundrette stykker og kom dem i en skål. Riv eller hak Ingefæren meget fint hen over kyllingen, riv eller pres hvidløg (her er jeg glad for mit microplane rivejern!) tilsæt desuden halvdelen af korianderen, olie og chili pulver. Klem saften fra en lime hen over. Bland det hele godt og lad marinere køligt, længst muligt gerne op mod et døgn.
Hak løget meget fint, Varm resten af olien på en pande. svits løgene ved mellem varme i ca. 8 min til bløde. Rør Gurkemeje i. Lad svitse lidt inden kylling og marinade tilsættes. Skru op for blusset og steg videre til kyllingen har skiftet farve. Hæld kokosmælken, friskhakket chili og bouillon ved og lad retten simre videre til kødet er mørt og saucen tykner lidt. Rød det sidste koriander i saucen. Smag til med salt og peber. Server med Naan/pappadum, mangochutey og ris.
Ganesh, visdommen, Intelligensen og undervisningens gud, pryder mit fine Indiske fad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar