tirsdag den 31. januar 2012

Indisk Ingefær kylling

Foto: Sara B. Clausen


Jeg har vist sagt det før- men altså herhjemme er vi bare helt pjattede med Indisk mad og for søren hvor findes der bare mange helt fantastisk, lækre, krydrede og smagfulde opskrifter. Den her er helt klart et kæmpe hit! For det bedste resultat skal kyllingen have lov til at marinere lidt tid og gerne fra aftenen før. Opskriften stammer fra BBC Good foods, en guldgrube af herlige opskrifter.

Foto: Sara B. Clausen

Ingredienser 6 pers.:

1 kg kylling inderfillet eller brystfillet.
Et tommelfinger stort stykke frisk Ingefær
4 fed hvidløg
1 tsk. mild chili, tørret.
15 g. frisk koriander, hakket
Saften fra en Lime 
2 spsk, olie
2 mellemstore løg
1 tsk. Gurkemeje
400 ml. kokosmælk, light.
1 frisk rød chili, u. kerner hakket fint.
1 frisk grøn chili u. kerner hakket fint.
kyllingebouillon terning

Skær kyllingen i mundrette stykker og kom dem i en skål. Riv eller hak Ingefæren meget fint hen over kyllingen, riv eller pres hvidløg (her er jeg glad for mit microplane rivejern!) tilsæt desuden halvdelen af korianderen, olie og chili pulver. Klem saften fra en lime hen over. Bland det hele godt og lad marinere køligt, længst muligt gerne op mod et døgn.

Hak løget meget fint, Varm resten af olien på en pande. svits løgene ved mellem varme i ca. 8 min til bløde. Rør Gurkemeje i. Lad svitse lidt inden kylling og marinade tilsættes. Skru op for blusset og steg videre til kyllingen har skiftet farve. Hæld kokosmælken, friskhakket chili og bouillon ved og lad retten simre videre til kødet er mørt og saucen tykner lidt. Rød det sidste koriander i saucen. Smag til med salt og peber.  Server med Naan/pappadum, mangochutey og ris.

Ganesh, visdommen, Intelligensen og undervisningens gud, pryder mit fine Indiske fad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar