Foto: Sara B. Clausen |
Åhhh, dette smager syndigt og godt og langt fra sundt- men altså jeg havde et hel læs nougat, hjembragt fra Tyskland i forventning om at lave konfekt af det til jul- men fik ikke brugt noget af det og da der skulle komme gæster Lørdag, tænkte jeg det var passende at trylle det ind i en dessert. Denne opskrift stammer fra Blomsterbergs bog "Desserter". Prøv den!
Ingredienser til 8 personer:
Nougatcreme:
400 g. blød nougat (stuetemperatur)
6 dl. piskefløde.
Nøddegrissini (min. 18 stk).:
300 g hvedemel
150 g, blødt smør
100 g. flormelis
1 æg
kornene fra en vaniljestang
ca. 100 g. finthakkede hasselnøddekerner
desuden: 8 fine glas til at anrette i. Evt. god mørk chokolade til dekoration, frugt fx. hindbær el. jordbær. Læg et stykke nougat i fryseren og riv det over desserten inden servering.
Foto: Sara B. Clausen |
Pisk fløden til let skum. Fjern nougaten fra vandbadet og kom ca. 1/3 af den piskede fløde op i nougaten og pisk kraftigt. Hæl derefter nougatfløden op i resten af flødeskummet og vend det med bløde bevægelser i. Fordel nu jævnt i fine glas.Opbevar glassene på køl indtil servering.
Nøddegrissini: Ælt alle ingredienser- undtagen nødder- til en ensartet og blød dej. Lad stå koldt i 30 min. Rul herefter i stænger der efterfølgende trilles i hakkede nødder. Bag i ovenen ved 150 grader i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.
Lav. evt. chokoladedekorationer ved at sprøjte smeltet chokolade ud i tilfældige mønstre på et stykke bagepapir. Lad stå koldt og løft forsigtigt af med en kniv og dekorer lige inden servering. Jeg havde smeltet chokolade til overs og dyppede lige lidt jordbær som kom med på dessert tallerknen. Placer de fine nøddegrissinier på desserttalerknen og evt. lidt frisk frugt. Riv lidt frossen nougat over desserten.
Server med lidt cremant til og modtag dine gæsters ros :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar