onsdag den 8. februar 2012

Langtidsbraiseret svin i æblemost med syrlig porre og luftig peberod.

Foto: Sara B. Clausen
Indrømmer at det ikke blev det bedste billed, men lad ikke det forhindre dig i, at prøve denne ret som jeg lavede forleden :-) Den smager rigtig godt og kødet bliver dejlig mørt.

Til 4 pers.

Svin:
5 skalotteløg, skåret i både
800 -1000 g. Nakkefillet gerne frilands
50 g. tørsaltet Bacon i tern
5 kviste frisk Timian
5 kviste frisk Rosmarin
1 liter Æblemost, gerne ufiltreret
3 spsk æbleeddike
Salt og peber

Syrlig Porre:
1. porre, i tynde skrå skiver
1 dl æbleeddike
1-2 spsk sukker
Salt og Peber

Luftig Peberod:
1½ dl. cremefraishe 38% el. piskefløde (jeg blandede mager cremefraishe med  pisket flødeskum)
1-2 Spsk friskrevet peberod
salt og peber

Smelt lidt smør i en stor god gryde (m. Låg) og tilsæt og sauter løgene over middel varme til klare og gyldne. Kom Nakkefillet i gryden og brun den ved høj varme på alle sider sammen med bacon og krydderurter. Tilsæt æblemost og æbleeddike. Læg låg på gryden og lad stegen simre ved svag varme i 3 timer. Vend stegen en gang i timen.

Snit porren i skiver og bland eddike, salt. peber og sukker til en lage og lad porren marinere heri.

Pisk cremefraiche med et piskeris til den er luftig, det tager 5 min. Vend forsigtig den revne peberod i den luftige cremefraiche.

Server med nykogte kartofler, eller bådkartofler, perlebygsalat eller godt rugbrød- alt efter smag :-)
Anret på tallerken med kød, luftig peberod og porre på toppen.




2 kommentarer:

  1. Det ser vildt lækkert ud!

    Det lyder til at være gode smagskombinationer - Meget "Claus Meyer'sk" :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa ja æble og svinekød er en rigtig god kombi og det smagte rigtig skønt- du har ret I at det er lidt Meyers´k men er dog ikke hans opskrift mig bekendt. Er ret sikker på at den stammer fra bladet "Tænk"- men jeg har nogle(læs bunkevis) af opskrifter som jeg gennem tiden har printet ud og kopieret og ikke alle jeg husker hvor er fra :-)

      Slet