mandag den 23. januar 2012

Finske fastelavnsboller- uhmmm!

Foto: Sara B. Clausen

Opskriften på disse faldt jeg over i Politiken sidste år og synes det var en god variant til den traditionelle danske fastelavnsbolle. De smager rigtig skønt og måske lidt mere friske i smagen og så synes jeg også de ser ret fine ud. Jeg brugte mascarpone til fyldet. Er ikke den helt stor flødeostfan.Helt sikkert værd at prøve.

Ingredienser 20 stk.

Dej:
5 dl mælk
50 g gær
2 dl sukker
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
ca. 15 dl hvedemel
150 g smør
100 g flødeost

Fyld:
1 dl cremefraiche
100 g flødeost
1/2 dl sukker
3 tsk. vaniljesukker
2 æg
1 spsk. Kartoffelmel

Bærmix:
500 g blandede bær (frosne er fine dertil)
1-1,5 dl sukker
1 spsk. kartoffelmel

Til pensling et sammenpisket æg

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker.
Rør melet i lidt ad gangen og tilføj blødt smør og ost.
Ælt dejen godt, og lad den hæve i skålen til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Lav derefter en lang dejpølse, og del den i 20 stykker.
Form dem til boller, lav en fordybning i bollerne med bunden af et glas, og pensl kanterne af bollerne med sammenpisket æg.

Bland ingredienserne til fyldet sammen, og hæld det i fordybningen. Bland ingredienserne sammen til bærmix og læg lidt af det i midten med en ske. Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 minutter.

Foto: Sara B. Clausen



2 kommentarer:

  1. Uhmmm, de ser vel nok lækre ud - og anderledes end de fastelavnsboller der ellers er på markedet - de må i "to-do" mappen :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa, Tak Birthe og ja også det jeg faldt for ved opskriften- den der "to do-mappe" får man hurtigt fyldt op synes jeg :-)

      Slet