mandag den 23. januar 2012

Finske fastelavnsboller- uhmmm!

Foto: Sara B. Clausen

Opskriften på disse faldt jeg over i Politiken sidste år og synes det var en god variant til den traditionelle danske fastelavnsbolle. De smager rigtig skønt og måske lidt mere friske i smagen og så synes jeg også de ser ret fine ud. Jeg brugte mascarpone til fyldet.  Det er den froskost/flødeost jeg bedst kan lide.Opskriften er helt sikkert værd at prøve, hvis du har lyst til en lidt anderledes  fastelavnsbolle.

Ingredienser ca. 20 stk.

Dej:
5 dl mælk
50 g gær
2 dl sukker
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
ca. 15 dl hvedemel
150 g smør
100 g flødeost

Fyld:
1 dl cremefraiche
100 g flødeost
1/2 dl sukker
3 tsk. vaniljesukker
2 æg
1 spsk. Kartoffelmel

Bærmix:
500 g blandede bær (frosne er fine dertil)
1-1,5 dl sukker
1 spsk. kartoffelmel

Til pensling et sammenpisket æg

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker.
Rør melet i lidt ad gangen og tilføj blødt smør og ost.
Ælt dejen godt, og lad den hæve i skålen til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Lav derefter en lang dejpølse, og del den i 20 stykker.
Form dem til boller. Lad dem hæve 30- 45 min. og lav så en fordybning i bollerne med bunden af et glas. Måske skal du også bruge fingerene lidt til at brede hullet lidt ud.
Herefter pensles kanterne, på bollerne, med sammenpisket æg.

Bland ingredienserne til fyldet sammen, og hæld det i fordybningen. Bland ingredienserne sammen til bærmix og læg lidt af det i midten med en ske. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15-20 minutter. De skal være gennembagte og gyldne.

Fastelavnsbollerne kan sagtens fryses.

Foto: Sara B. Clausen



2 kommentarer:

  1. Uhmmm, de ser vel nok lækre ud - og anderledes end de fastelavnsboller der ellers er på markedet - de må i "to-do" mappen :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa, Tak Birthe og ja også det jeg faldt for ved opskriften- den der "to do-mappe" får man hurtigt fyldt op synes jeg :-)

      Slet