Foto: Sara B. Clausen |
Denne ret er på ugens madplan fra Arla jeg har dog lavet en hel del ændringer til den og skriver den her som jeg lavede den. Meget velsmagende og let hverdagsmad som falder i god jord hos store og små- i hver fald herhjemme hos mig :-)
Hovedret til 4
4 kyllingefileter Et æg
olie til stegning
3 dl.kokosmel
1 tsk groft salt
Chilikrydrede nudler
Sesamolie til stegning
2 røde peberfrugter, i strimler
1 pose Wok grønt , frostblanding.
1 rød chili i strimler u. kerner
1 fed hvidløg, i små tern 1 tsk korianderfrø, ristet på tør pande og knust i morter
½ friskpresset limefrugt
3 spsk sød chilisauce
2 spsk ketjap manis
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 tsk. urtebouoilllion Herbamare
friskkværnet peber
3dl vand
2 spsk maizena
vand tilsat ca. 2 tsk groft salt
1 pakke tørrede ægnudler
Tilbehør
Limebåde
Rens kyllingefileterne.Skær hver kyllingefillet i to på langs.Vend kyllingefileterne i et sammenpisket æg og derefter i kokosmel, lad ligge et øjeblik så det sætter sig lidt. Steg dem gyldne i den varme olie på en pande ved jævn varme. Kom i et ildfast fad, drys kyllingen med salt. og sæt i ovnen ca. 15-20 min.
Chilikrydrede nudler: Varm lidt sesamolie i en Wok og svits
peberfrugter og fint strimlet frisk chili i nogle min. Tilsæt herefter den frosne wok grøntsagsblanding. Knus de ristede
korianderfrøene i en morter og tilsæt dem sammen med limesaft,
chilisauce, sukker, salt og peber, urtebouillon og ketjap manis . Rør vand og majsstivelse sammen til
en jævning og kom den i sauterpanden. Kog grønsagerne ved svag varme og
under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Vand tilsat salt bringes i kog i en gryde. Kom
nudlerne i det kogende vand. Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne
løst op uden at være bløde. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom
nudlerne i op i wokken til grøntsagerne og vend det rundt. Server med den dejlige kokoskylling til og med både af limefrugt og evt. ekstra chilisauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar