Foto: Sara B. Clausen |
Dette er en sikker succes både til en hyggelig hverdagsmiddag eller til gæster. Saucen er rigtig skøn, en ret man virkelig siger Uhmmm til. Opskriften stammer fra en af mine yndlingskogebøger " Mere Fredagsgourmet- 140 nya recepter ur altt om mat".
Laksen:
4 Lakse steaks med skind.
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
Friskkværnet peber
ca.1 spsk. Herbe de provence
Rens laksen og placer på et fad. strø en blanding af salt og sukker over laksen og lad grave i ca. 20 min.
Sovsen:
2 skallotteløg, finthakket
Lidt smør eller olie
1 Hvidløgsfed. presset
2 tsk. tomatkoncentrat
2½ spsk. koncentreret hønsebouillon
2½ dl vand
2½ dl. tør hvidvin
1 dl fløde
Salt og peber
Et godt nip safrantråde( ca. 1 lille tsk.) stødt i morter.
Lidt Maizena til jævning
Sovs fortsat:
Smelt smør el. olie i en gryde og svits skalotteløg nogle minutter, tilsæt hvidløg, safran, hvidvin og bouillon samt vand og tomatkoncentrat lad saucen reducere til ca 3½ dl. og sigt den så igennem en si. Jeg plejer at komme lidt vand i morteren til sidst, for at få alt safranen "skyllet" med i sovsen. Hæld fløde i og smag til med salt og peber lad simre på lav varme i ca. 10 min. smag til med salt og peber og jævn med lidt maizena til ønsket konsistens.
Laks fortsat:
Børst salt af laksen og drys den med Herbe de Provence og friskkværnet peber, hvis du griller den, så pensel den med lidt olie først ellers kom olie på panden. Jeg bruger sådan en lille elektrisk grill som fungerer fint til den slags.Grill eller steg laksen ca. 2 min. på hver side.
Server Laks og Safransauce med de grøntsager/kartofler du ønsker dertil.
Det ser lækkert ud Sarah, men du har ikke nævnt hvor meget safran du bruger til saucen?
SvarSletUps, Der var du vågen;) Tak skal du have. det er rettet til nu!
Slet