fredag den 11. november 2011

En fin lille fredagskage til ham jeg elsker.....

Foto: Sara B. Clausen
Fik lige lyst til at lave en lille overraskelses kage til min søde kæreste, han giver mig blomster og jeg giver ham kager (m. blomster på) og god mad :-)

Opskriften er den samme som denne her kage men med få ændringer derfor skriver jeg den lige igen herunder, som jeg lavede den i dag.



Den ubagte kage Foto: Sara

Imens kagen var i ovnen, legede jeg lidt med at farve marcipan med kakao og grøn frugtfarve og lave små kugler som blev presset flade mellem to lag husholdningsfilm og formet til disse blomster ( mit første forsøg med den slags:) :





Du skal bruge en springform på ca 27 cm.i diameter eller en hjerteform.

Ingredienser:

225 g. sukker
100 g. margarine/smør
3/4 tsk. fint salt
125 g. mel
50 g. kokosmel
2 tsk. bagepulver.
50 g. Kakao (usødet)
3 æg
2 dl. Kogende stærk kaffe
Kakao og flormelis til glasur ( rørers med lidt kaffe)
Mandler
Marcipan og konditorfarve til at lave blomster med.

Pisk æg og sukker tykt og skummende. Smelt margarinen. Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem ned i melet. vend det hele sammen med lette bevægelser med en dejskraber, rør smeltet margarine i og til sidst tilsættes det kogende vand. Dejen er nu meget tynd (don´t worry) hæld den i en smurt springform eller beklæd den med bagepapir og vær forvisset om at den er helt perfekt når den kommer ud :-). Bag kagen ca. 40 min ved 190 grader. Inden servering drysses et fint lag flormelis over med en lille sigte.

Foto: Sara B. Clausen

3 kommentarer:

  1. Den ser skøn ud skat!
    Godt man kan bage den, selv uden en kæreste at kunne give den til!
    Den må jeg nemlig prøve!!

    SvarSlet
  2. Kære Sara
    Hvor er den dog fin. Jeg synes, at det er en god ordning, i har jer :)
    Kh Nadia

    SvarSlet
  3. Mange tak Nadia- jeg tror også at vi begge er godt tilfredse :-)
    Kh Sara

    SvarSlet