torsdag den 13. oktober 2011

En lækker lille kringle.

Foto: Sara B. Clausen
Forleden kom jeg og familien (til en fødselsdagsfest) til at snakke om sådan en dejlig hjemmebagt kringle med blød, luftig og lækker dej og en marcipan remonce m.m. Det er længe siden jeg sidst har fabrikeret sådan en og derfor fik jeg lyst til at lave den. Helt uden anledning eller noget........simpelthen bare fordi jeg kan :-)
Skulle du også få lyst, finder du opskriften her. Jeg koldhævede faktisk dejen- det var et eksperiment, fordi jeg så kunne nå at lave den om morgenen og det fungerede fint. Dog skal gærmængden så halveres.

300 g. mel
200 g. smør
2 spsk. sukker
50 g. gær
1 dl.lun mælk
2 æg, pisket sammen.
1 tsk. kardemomme

Opløs gæren i mælk og sukker, tilsæt æg og dernæst blødt smør og mel. Ælt til dejen er smidig.

Lav en remonce af:

150 g. Marcipan
80 g. blød smør
75 g. rosiner
75 g, mandelsplitter
60. g.sukker ( kan efter min mening udelades)

Rul dejen ud i til 3 stænger og fordel remoncen på  midten. Fold enderne ind mod midten så de knap når hinanden. Placer de tre stænger på bagepapir på en plade og form til en kringle tryk samlingerne lidt sammen, lim dem evt. med lidt æg.. Lad hæve i 40 min og pensl kringlen med æg og drys med mandelsplitter og perlesukker. Bag i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader.


3 kommentarer: