Foto: Sara B. Clausen |
Skulle du også få lyst, finder du opskriften her. Jeg koldhævede faktisk dejen- det var et eksperiment, fordi jeg så kunne nå at lave den om morgenen og det fungerede fint. Dog skal gærmængden så halveres.
300 g. mel
200 g. smør
2 spsk. sukker
50 g. gær
1 dl.lun mælk
2 æg, pisket sammen.
1 tsk. kardemomme
Opløs gæren i mælk og sukker, tilsæt æg og dernæst blødt smør og mel. Ælt til dejen er smidig.
Lav en remonce af:
150 g. Marcipan
80 g. blød smør
75 g. rosiner
75 g, mandelsplitter
60. g.sukker ( kan efter min mening udelades)
Rul dejen ud i til 3 stænger og fordel remoncen på midten. Fold enderne ind mod midten så de knap når hinanden. Placer de tre stænger på bagepapir på en plade og form til en kringle tryk samlingerne lidt sammen, lim dem evt. med lidt æg.. Lad hæve i 40 min og pensl kringlen med æg og drys med mandelsplitter og perlesukker. Bag i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader.
Wow, super flot og lækker kringle :-)
SvarSletTak Malou :-)
SvarSletSuper lækker kringle, med dejligt fyld :-)
SvarSlet