lørdag den 15. oktober 2011

Æblekage med marcipan og appelsin

Foto: Sara B. Clausen


En skøn kage at komme lidt af årets æblehøst i. Den er fra det gratis blad "Sæson" som jeg tidligere har reklameret lidt for. Der er mange lækre opskrifter at finde der! Jeg var endelig heldig at få fingre i et blad da jeg var i en Kvickly udenbys :-)

Ingredienser:

2 æg
600 g. Æbler
100 g. Sukker
100 g. Smør
100 g Marcipan
2 tsk. Bagepulver
150 g. Mel
1 økologisk Appelsin

Skræl æbler og skær dem i meget tynde både. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt groftrevet marcipan og æg. Bland det godt og kom mel blandet med bagepulver i. Vend æblestykkerne i kagen, sammen med saft og skal fra appelsinen. Kom det hele i en smurt eller bagepapirsforet form og drys med mandelflager.

Bag i 30-40 min ved 175 grader. Kan serveres kold såvel som lun med fx. is, cremefraiche eller letpisket flødeskum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar