Denne opskrift har fulgt mig siden mine drenge gik i børnehaven og jeg fik den af en pædagog . Det lyder måske også sådan lidt "fodformet" med en gulerodskage (endda uden fedtstof)- men den er altså rigtig god og smager super dagen efter den er bagt, hvilket gør den velegnet til situationer, hvor man gerne vil kunne lave kagen på forhånd. Min ældste søn på 12 år, har netop haft den med til klassens time. jeg havde endda en portion hjemmelavet æblegrød som jeg kunne bruge i stedet for at købe æblemos. ( jeg gav den så lige en tur med stav blenderen). Vi er ikke så vilde med flødeost herhjemme så den fik almindelig glasur med drys af hasselnødder.
2 æg
250 g brun farin (5 dl)
500 g. Groftrevet gulerod
325. g mel (6 dl.)
1. tsk Bagepulver
2 tsk Natron
½ tsk Salt
2 spk. Vaniljesukker
3 tsk kanel
50 g. Kokosmel (1 dl)
2½ dl. Æblemos
Hvis du vil have den traditionelle Fødeostecreme på, skal du ydeligere bruge:
200 g. flødeost, naturel (Philadelphia light kan bruges)
125 g.blødt smør
125 g. flourmelis
2 tsk vaniljesukker.
Pisk Farin og æg godt så det er skummende og tykt. Rør Æblemos og de revne gulerødder i. Bland alle tørre ingredienser og tilsæt dem. Vend dejlen god sammen uden at piske luften ud af den. Hældes herefter i en bradepande( ca. 25x35 cm), beklædt med bagepapir. Bag kagen på midterste rille ca. 40 min. ved 190 grader. lad den køle af og pynt den herefter med glasur eller flødeostecreme. Det ser flot ud hvis du trækker bølgespor hen over med en gaffel.
Kagen smager næsten bedst dagen efter og holder sig frisk og saftig længe.
Jeg er passioneret madnørd og elsker at lave alverdens mad og bage brød og kager. Det er mad med stor kærlighed og glæde- men også med fokus på sundhed og udnyttelse af de ingredienser jeg har. Siden 2019 i tiltagende grad vegetariske opskrifter,da jeg selv spiser primært vegetarisk. Men der findes fortsat mange opskrifter på bloggen med kød. Jeg bruger timevis i køkkenet og nyder at afprøve opskrifter og få nye smagsindtryk. Håber også du kan finde inspiration her på siden!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Og den er lækker!
SvarSletTak :-)
SvarSletDen kage er super altså - 'afprøvede' den på arbejdet, ikke en krumme tilbage;-) (Havde dog ikke lige kokosmel, så lavede lidt finthakkede mandler i stedet, hvilket den ikke blev dårlige af ;-)
SvarSlet