mandag den 12. september 2011

Lækker gulerodskage

Denne opskrift har fulgt mig siden mine drenge gik i børnehaven og jeg fik den af en pædagog . Det lyder måske også sådan lidt "fodformet" med en gulerodskage (endda uden fedtstof)- men den er altså rigtig god og smager super dagen efter den er bagt, hvilket gør den velegnet til situationer, hvor man gerne vil kunne lave kagen på forhånd. Min ældste søn på 12 år, har netop haft den med til klassens time. jeg havde endda en portion hjemmelavet æblegrød som jeg kunne bruge i stedet for at købe æblemos. ( jeg gav den så lige en tur med stav blenderen). Vi er ikke så vilde med flødeost herhjemme så den fik almindelig glasur med drys af hasselnødder.

2 æg
250 g brun farin (5 dl)
500 g. Groftrevet gulerod
325. g mel (6 dl.)
1. tsk Bagepulver
2 tsk Natron
½ tsk Salt
2 spk. Vaniljesukker
3 tsk kanel
50 g. Kokosmel (1 dl)
2½ dl. Æblemos

Hvis du vil have den traditionelle Fødeostecreme på, skal du ydeligere bruge:

200 g. flødeost, naturel (Philadelphia light kan bruges)
125 g.blødt smør
125 g. flourmelis
2 tsk vaniljesukker.

Pisk Farin og æg godt så det er skummende og tykt. Rør Æblemos og de revne gulerødder i. Bland alle tørre ingredienser og tilsæt dem. Vend dejlen god sammen uden at piske luften ud af den. Hældes herefter i en bradepande( ca. 25x35 cm), beklædt med bagepapir. Bag kagen på midterste rille ca. 40 min. ved 190 grader. lad den køle af og pynt den herefter med glasur eller flødeostecreme. Det ser flot ud hvis du trækker bølgespor hen over med en gaffel.

Kagen smager næsten bedst dagen efter og holder sig frisk og saftig længe.

3 kommentarer:

  1. Den kage er super altså - 'afprøvede' den på arbejdet, ikke en krumme tilbage;-) (Havde dog ikke lige kokosmel, så lavede lidt finthakkede mandler i stedet, hvilket den ikke blev dårlige af ;-)

    SvarSlet