mandag den 12. september 2011

Gourmet Hot dog :-)

Det er blevet så populært med fancy gourmet hot dogs med hjemmelavet ketchup, særlige pickles, økologiske pølser fra en eller anden slagter i det østlige hjørne af Bornholm m.m. For nylig, blev den bedste gourmet hot dog,  med en sort pølse, kåret i Kbh. I går besluttede jeg, at jeg ville være med på beatet og selvom vi egentlig bare skulle have noget let, blev det så til Hjemmebagte Hot dog brød ( smager så meget bedre!) og som tilbehør marinerede rødløg, agurkesalat, ristede løg og div. dressinger m.m.

Opskriften på hot dog brød er som følger:
 (ca. 10 stk.)
50 g. gær
3 dl. lunkent vand
½ dl. olie
100 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
1 æg
3 tsk. sukker
1 tsk. salt

æg til pensling.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt øvrige ingredienser.Ælt dejen til den er glat. Lad dejen hæve tildækket og lunt ca. 30 min. Form herefter dejen til 10 aflange pølsebrød, som skal lægges tæt i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad hæve ca. 40 min til dobbelt størrelse. Pensl med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 14 minutter.

Kombineret med en god kødfuld pølse og tilbehør efter smag, bliver det en skøn og børnevenlig ret som ikke er helt så usund som den gængse og smager væsentlig bedre. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar