Her til aften, havde jeg brug for noget, der kunne jage en skræk i livet på en irriterende omgang forkølelse. Så jeg lavede denne skønne og dejligt varmende suppe.
jeg brugte til ca. 4 personer:
500 g. kylling brystfillet i tynde strimler.
2 store gulerødder i fine små stave.
4 cm. frisk ingefær, hakket fint.
1-2 fed hvidløg, hakket fint.
1 løg i tern.
1 frisk rød chili, uden kerner, i fine tern.
2 spk. lys soya
2 spk. Fish sauce
2 spk. gul karry pasta.
3 dl. Hønsefond.
1 dåse kokosmælk (light)
sesamolie, til stegning
hakket frisk koriander
salt og peber
1. kyllingebrystfilet i strimler, vendes med fishsauce og soya og marinerer i ca. 30 min. Imens har du tid til at hakke grøntsager m.m.
2. Kyllingestrimler svitses i lidt sesamolie, til de er brunet lidt. Herefter tilsættes løg, hvidløg, chili, Ingefær og gulerødder og svitses med ca.5 min.
3. Hønsefonden tilsættes efterfulgt af kokosmælk og den gule karrypasta. Det hele simrer ca.15 min.til sidst tilsættes friskhakket koriander og der smages til med salt og peber.
Mine børn kan godt lide nudler, så jeg kogte fuldkornsnudler og lagde en lille portion i midten af den dybe tallerken og hældte den varme suppe over. Men suppen er helt fin også uden.
Velbekomme :-)
Jeg er passioneret madnørd og elsker at lave alverdens mad og bage brød og kager. Det er mad med stor kærlighed og glæde- men også med fokus på sundhed og udnyttelse af de ingredienser jeg har. Siden 2019 i tiltagende grad vegetariske opskrifter,da jeg selv spiser primært vegetarisk. Men der findes fortsat mange opskrifter på bloggen med kød. Jeg bruger timevis i køkkenet og nyder at afprøve opskrifter og få nye smagsindtryk. Håber også du kan finde inspiration her på siden!
mandag den 12. september 2011
Spicy Kokos- & karry kyllingesuppe.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar