Vi har to varianter,som vi er glade for.Rugbrødsdrys og Musli.
Opskrifterne får du her:
Rugbrødsdrys:
10 skiver fuldkornsrugbrød ( rives i mindre stykker)
100 g. Hasselnødder eller mandler
3. tsk, Kanel
2 tsk vaniljepulver ( ikke sukker men kun de sorte korn f.x. fra urtekram)
4. spk. Mørk kakao (usødet)
4 spk. Mørk rørsukker.
Det hele kommes i en foodprocessor/ evt.stor blender og køres til det har den ønskede grovhed, Nødderne må gerne stadig være i grove stykker. Fordel det, i et lag, på to plader, beklædt med bagepapir. og bag det i ca. 15- 20 min. ved 180 grader. Jeg plejer at tage det ud og vende det lidt undervejs. Det skal føles tørt. Køl helt af inden det opbevares i lufttæt beholder. Server gerne sammen med frisk frugt.
Foto: Sara B. Clausen. |
Hjemmelavet Musli :
Fordelen ved at lave det selv er jo at man kan vælge lige det man kan lide og tage udgangspunkt i hvad man har på lager. Til min har jeg brugt.
6 dl. Havregryn
2. dl.kokosflager
2 dl. blandede mandler og hasselnødder
2 dl. solsikkekerner
1 dl. små rosiner
1 dl. tørret Ananas ( kan lige så vel være tranebær, abrikos, papaya e.l.)
4 spk. flydende Honning
2 spk. kokosolie
Kokosolie og honning varmes op i en Wok eller stor sauterpande og de øvrige ingredienser, på nær rosiner og tørret frugt tilsættes. Ristes ved middel varme i ca. 10 min, mens det hyppigt vendes/rystes indtil det er blevet gyldent og sprødt. Tages af varmen og køler lidt. Rosiner/ tørret frugt tilsættes. Når det er kølet helt af, opbevares det på tætsluttende beholder.
Foto: Sara B. Clausen. |
446628068934
Ingen kommentarer:
Send en kommentar