tirsdag den 13. september 2011

Sprødt morgenmadsdrys- så starter dagen godt :-)

Herhjemme hos os, er det blevet meget populært, med hjemmelavet drys på yoghurt om morgenen. Når man først har prøvet det nogle gange, tager det ikke lang tid, at tilberede. Kombineret med frisk frugt og et fedtfattigt morgenmadsprodukt (fx. græsk youghurt 2 %, Ylette, Cheasy yoghurt m. Vanilje, Skyr e.l.) har man et sundt måltid at starte dagen på.
Vi har to varianter,som vi er glade for.Rugbrødsdrys og Musli.
Opskrifterne får du her:

Rugbrødsdrys:

10 skiver fuldkornsrugbrød ( rives i mindre stykker)
100 g. Hasselnødder eller mandler
3. tsk, Kanel
2 tsk vaniljepulver ( ikke sukker men kun de sorte korn f.x. fra urtekram)
4. spk. Mørk kakao (usødet)
4 spk. Mørk rørsukker.

Det hele kommes i en foodprocessor/ evt.stor blender og køres til det har den ønskede grovhed, Nødderne må gerne stadig være i grove stykker. Fordel det, i et lag, på to plader, beklædt med bagepapir. og bag det i ca. 15- 20  min. ved 180 grader. Jeg plejer at tage det ud og vende det lidt undervejs. Det skal føles tørt. Køl helt af inden det opbevares i lufttæt beholder. Server gerne sammen med frisk frugt.

Foto: Sara B. Clausen.

Hjemmelavet Musli :

Fordelen ved at lave det selv er jo at man kan vælge lige det man kan lide og tage udgangspunkt i hvad man har på lager. Til min har jeg brugt.

6 dl. Havregryn
2. dl.kokosflager
2 dl. blandede mandler og hasselnødder
2 dl. solsikkekerner
1 dl. små rosiner
1 dl. tørret Ananas ( kan lige så vel være tranebær, abrikos, papaya e.l.)
4 spk. flydende Honning
2 spk. kokosolie

Kokosolie og honning varmes op i en Wok eller stor sauterpande og de øvrige ingredienser, på nær rosiner og tørret frugt tilsættes. Ristes ved middel varme i ca. 10 min, mens det hyppigt vendes/rystes indtil det er blevet gyldent og sprødt. Tages af varmen og køler lidt. Rosiner/ tørret frugt tilsættes. Når det er kølet helt af, opbevares det på tætsluttende beholder.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/195
446628068934

Ingen kommentarer:

Send en kommentar