torsdag den 9. august 2018

Sommerkylling med citron & mynte serveret m. Orzotto med tomat og safran.

Foto: Sara B. Hansen

Det her er virkelig en velsmagende ret. Orzotto er det italienske navn for det vi på dansk kalder bygotto -  som er en slags risotto lavet på perlebyg i stedet for de runde  aborioris.
Det giver en lidt lettere mavefornememlse og skulle også være en del sundere at spise samt give stabilt blodsukker. Men hvis ikke dette er grund nok til at prøve- så smager det altså også bare rigtig godt!
Kyllingen har jeg lavet mange gange før- denne her er med hakket frisk mynte (ellers plejer at bruge en  blanding af oregano basilikum og timian).

Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 4 personer:


1 kylling 1600 g.

Marinade:
1 dl. olivenolie
1 dl. citronsaft
1 dl soya
1 spsk. fl. honning
1 bundt friskhakket mynte
Salt og peber
Revet skal af 2 citroner (øko. naturligvis)

Orzotto m. tomat og safran:
3-4 skalotteløg hakket fint
4 tomater skåret i tern
1 spsk. olivenolie
1 spsk smør
350 g. perlebyg
2 dl. tør hvidvin
1 dl. grøntsagsbouillon
2 nip safrantråde
50 g. parmesan el. pecorinoost
Salt og peber
Lidt bredbladet persille til garnering

Tilbehør desuden: Dampet broccoli

Foto: Sara B. Hansen


Kylling:
Olie, citronsaft, honnig,soya og mynte samt salt og peber piskes omhyggeligt sammen til en tyk marinade og hældes over kyllingstykkerne i et ildfast fad. Dæk med film. Vend dem evt. et par gange undervejs og lad dem ellers hygge sig på køl i min. 4 timer med gerne i et døgns tid. 
Varm ovnen op til 250 grader og steg kyllingen i ca. 20 min. skru derefter ned på 160 grader og steg i yderligere 30 min. Dryppes undervejs jævnligt. 


Foto: Sara B. Hansen


Orzotto:
Er super nem at lave- men kræver ligesom risotto at du er over gryden og tålmodigt rører væsken i lidt af gangen så kornene optager det. Du kan forsøde dette tril lidt for dig selv ved at have et glas køligt rosé eller hvidvin inden for rækkevidde.

Foto: Sara B. Hansen

Hak skalotteløg fint og varm olie og smør op i en god tykbundet gryde. Svits løgene i 3 min. uden at de tager farve.Tilsæt perlebyg og rør godt rundt så løg og fedtstof fordeles på perlebyggen.Herefter tilsættes de friske hakkede tomater og hvidvin. Lad det koge ind. Tilsæt nu grøntsagsbouillon ca. 1½-2 dl. af gangen og rør jævnligt i gryden.efter 25-30 min vil du formentlig have fået rørt al væsken i og dine perlebyg er al dente( en lille smule tyggemodstand som de skal have). Rør parmesanost og 1 spsk. smør i og smag til med salt og peber. Garner med persille og server retten.

Foto: Sara B. Hansen

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar