fredag den 10. august 2018

Italian pan pizza

Foto: Sara B. Hansen.
Som det fremgår af navnet, adskiller denne lækre pizza sig ved at være bagt på en pande - man kan tilberede den helt på den måde, hvis man fx. kun har det til rådighed- men har man også en ovn- kan man lige fyre den en tur i en meget varm ovn nogle min. til sidst.
Husk i givet fald at bruge en pande der kan tåle det :-)Den får en tynd og meget lækker sprød bund. Absolut et must at prøve for alle pizzalovers. Brug hvad du kan lide på din pizza- min egen her var også et stop madspild projekt.Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser til 2. pizzaer:

2 dl. tipo 00 mel
3½-4 dl. lunkenvand
2 tsk. tørgær
½ tsk.  salt
½ tsk. sukker
1 spsk. olie

3-4 spsk. rød pesto el. tomtsauce
2 dl. Revet ost fx. mozzarella
2-3 tomater i tynde skiver
1 rødløg i tynde skiver
Grillet peberfrugt i strimler
1 krydret pølse i tynde skiver
Basilikum
Rucola ( kommes først på efter bagning)


Foto: Sara B. Hansen.

Rør vand og gær salt og sukker sammen og tilsæt 1 spsk. olie. tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen godt indtil den er fast nok til at ælte- men stadig blød i det. lad hæve 20. min. mens du klargør dit fyld. Find en god pande og kom lidt olie i bunden og op af siderne.  Del dejen i to og rul hver klump til en cirkel der passer med panden.
Flyt dejen over på panden og arranger den med kanterne lidt op af siderne. Sæt på over medium varme.


Foto: Sara B. Hansen.Fordel pesto/tomatsauce på bunden og kom herefter os og dit anden fyld på. Lad pizzaen bage ca. 10 min. til du kan se bunden er sprød og høre det når du ryster den lidt på panden. Osten ovenpå vil være smeltet. Sæt den nu i en meget varm ovn øverst i 3 min. så er den klar.
Alternativt kan man komme lidt staniol over panden de sidste min. så toppingen får lidt mere varme.Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar