lørdag den 11. august 2018

Grillede rejer med Romescosauce

Foto: Sara B. Hansen.
En dejlig sommerlig ret, som jeg serverede med en god salat med bl.a avokado, mangostykker, gulerod og rødløg i og med et hjemmebagt flute til.
Sidstnævnte er også godt til at få de gode safter fra rejerne op med og til at dyppe i Romescosaucen.

Det er rigtig fint med små støbejernspander med træfad under til bordservering. Men alternativt kan rejerne sættes på spyd og grilles.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

600 g. rå Vannameirejer fx. fra Rema 
1 tsk salt og lidt friskkværnet peber
saft ad 1 lime
4 små spk. hvidløgs smør hjemmelavet eller købt
Gerne små støbejernspander til servering,

Romescosauce;
3 hele fed hvidløg i skal
2 tomater uden kerner
2 lange røde chilifrugter
40 g. smuttede mandler
1 stor rød peberfrugt
2 spk. Olivenolie
Rød balsamicoeddike

Bredbladet persille til garnering.

Rejer:
Pil rejerne men lad halefinnen sidde tilbage.Bland med salt og lime og stil på køl i 30 min.

Når romescosauce, salt og brød er ved at være klar, er det på tide at grille rejerne.

Placer de små støbejernsfade på den varme grill og kom 1 spk. hvidløgs smør på hver af dem.Lad det bruse op (uden at tage farve) og kom rejerne på, vend dem undervejs lidt rundt på panden. De skal blot lige skifte farve og have ialt ca. 4-5 min. Drys med persille og server sammen med romescosaucen, salat og brød.


Romescosauce:
Tænd ovnen på 200 grader. 

Skær peberfrugterne over og grill dem hårdt så skindet bliver sort og kan pilles af.

Pak de hele fed i folie og bag dem 12 min. på en bageplade sammen med de halverede og udkernede tomater og de hele chilifrugter.
Fordel derefter de smuttede mandler ved siden af grøntsagerne på pladen og bag i yderligere 4-5 min.
Lad mandlerne køle af.
Skær chilifrugterne op med et snit på langs, skab forsigtigt kerner ud. Herefter skrabes kødet fri fra skindet.
Kom mandler, peberfrugt, tomat og chili i en blender. pres også hvidløgsmosen ud af de bagte fed og kom dette i.

Tilsæt olie, rød balsamicioeddike og et par spk. koldt vand og blend til en jævn masse.Tilsæt evt. mere vand hvis den er for tyk.
Smag til med salt og peber.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar