søndag den 12. august 2018

Chokoladekrans med kokos & lime topping.

Foto: Sara B. Hansen.

En dejlig kage til eftermiddagskaffen- det er faktisk meget sjældent at jeg får bagt efterhånden, men en gang i mellem er det hyggeligt både når man blot skal have lidt godt til eftermiddagskaffen i weekenden eller måske skal have gæster :-) Denne kage smager skønt med sin klassiske chokoladekagesmag og så saftig kokos med lime på toppen. Så nem at alle kan være med.

Ingredienser til en springform med "skorsten" ca. 24 cm.

3 æg
2 dl. rørsukker
170 g. hvedemel
150 g. smelet smør/margarine
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. tørrede vaniljekorn(usødet) eller 1 tsk. vaniljesukker
1 dl. mørk kakao

Topping:
50 g. smør/margarine
1 dl. rørsukker
½ dl. kokosmælk el fløde
1½ spsk. mel
2 dl. kokosmel, grov
saft og lidt skal fra en øko lime

Pisk æg og sukker samt vanilje tykt og skummende med et piskeris.rør smeltet smør/ margarine i og vend sigtet mel, bagepulver og kakao i.Hæld dejen i en smurt springform med skorsten og bag i ca. 25-30 min. Mærk efter med en lille kødnål e. l. at der ikke hænger dej ved.
Tag kagen ud af oven.

Rør alle ingredienser til topping sammen i en gryde til det er jævnt. Vend kagen ud af formen på en bageplade med bagepapir, så den får "bunden" med mønster opad. Fordel kokosmassen ovenpå(gørs nememst ved at fordele klatter hele vejen rundt og så "pensle" det ud med en silikonebagepensel.Bag i yderligere 12-15 min. til toppingen er gylden.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar