Foto: Sara B. Hansen |
Salaten er sprød og lækker og sødmen fra de tørrede abrikoser passer godt til den krydrede ret og de knasende sprøde kokosflager er et hit, både i salaten og drysset ovenpå retten ved servering.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser 4 personer:
Kødboller:
400 g. økologisk hakket oksekød
1 lille æg
2 spsk. rasp
1 rød chilifrugt
Frisk revet ingefær ca. 3 cm
Salt og peber
1 fed hvidløg
1½ tsk. spidskommen
1 ½ tsk. koriander
Sauce:
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
2-3 tomater skåret i kvarte skiver
2 spsk. garam masala pasta (Pataks)
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Spidskålssalat:
1 lille rødt spidskål, skåret fint på mandolinjern
10 tørrede abrikoser i mindre stykker
70 g. hasselnødder, ristet på en tør pande og afskallet
2 dl. kokosflager, ristet gyldne på en tør pande
1 spsk. hasselnød olie fx. fra Azada
Salt/peber
Foto: Sara B. Hansen |
Desuden:
Basmatiris, kogt efter anvisning på pakken ( ca. 3 dl. ris -skyllet godt og 5 dl. vand + salt).
Start med at røre farsen sammen med alle ingredienser, den må meget gerne stå på køl 20-30 min. Form så kødboller på størrelse med valnødder. Steg dem gyldne ved moderat varme i lidt olivenolie.
Når de er brunet af på alle sider, tilsættes de hakkede løg og hvidløg og steges lidt med.
Tilæst garam masala pasta og kokosmælk og lad retten simre i små 20 min. Efter 10 min. tilsættes de friske tomater.
Kog ris efter anvisning.
Rist hasselnødder på en tør pande, til hinden sprækker og kan nulres af. Rist derefter kokosflagerne. Lad begge dele køle af.
Bland spidskålen med hasselnød olien (fremhæver nøddesmagen) salt og peber. Vend de ristede kokosflager, hasselnødder og abrikoser i.
Velbekomme.
Find også Saras Madunivers på Facebook.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar