mandag den 21. maj 2018

Sommersaft med rabarber, hindbær og vanilje

Foto: Sara B. Hansen.
Det er så skønt og sommerligt med hjemmelavet saft og også en god måde at forlænge sommeren på, hvis man da ikke når at drikke det hele :-)
Jeg kan godt lide at blande det med danskvand fra min sodastream og masser af isterninger og evt. lidt mynte som både pynter og smager dejligt.
Det har fin ren smag af bær og blandes ca. 1:3 men prøv dig frem. Min erfaring er at det er meget individuelt, hvor stærk en koncentration man foretrækker.


Tip: Smager også rigtig skønt blandet med gin og tonic water og isterninger naturligvis ;)


Foto. Sara B. Hansen


Ingredienser ca. 1,5 liter:

500 g. rabarber i mindre stykker
500 g. hindbær 
4 dl. rørsukker
1 vaniljestang, korn + Stængel
1, 2  liter vand


Foto. Sara B. Hansen

Rens og skær rabarber i mindre stykker og kom i en gryde sammen med hindbær, sukker, vaniljekorn + stængel. Hæld vandet over.
Lad koge op og simre stille og roligt i ca. 15 min. Hæld den varme saft gennem en fintmasket si ned i en kande. Hæld den efterfølgende, via tragt, på helt rene og skoldede, flasker og  opbevar saften køligt.
Holder uden problemer nogle uger på køl. Holdbarheden kan forlænges hvis man bruger Atamon.

Find også SARAS MADUNIVERS på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar