Foto: Sara B. Hansen. |
Det betaler sig at købe en god kvalitet- gerne frilands og bed din slagter om at skære koteletterne så de er flotte og tykke - præcis 3 cm og uden ben. Begge dele er vigtige for resultatet. Server med jasminris og halve smørstegte cherrytomater og evt. asparges, broccoli, sukkerærter eller hvad du har og kan lide.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
4 svinekoteletter 3 cm. tykke
8 skiver parmaskinke
Salt og friskkværnet peber
Marinade:
½ tsk. sambal olek
1 spsk. soja
½ spsk. olivenolie
Peberfrugtsauce:
2 gule peberfrugter
½ terning grøntsagsboullion
1½ dl. vand
50 g. smør
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. gurkemeje
Salt
Tilbehør:
Jasminris
Smørstegte halve cherrytomater
Broccoli
Sukkerærter
evt. asparges
Foto: Sara B. Hansen. |
Puds kødet fri for evt. hinder. Rør marinaden sammen og pensl det på kødet. Drys med salt og friskkværnet peber.
Bind 1-2 skiver skinke rundt om hver kotelet med bomulds snor el.alternativt fæstnes med tandstik. Lad dem stå på køl.
Del peberfrugterne og fjern kerner. skær i mindre stykker og kog møre i vand tilsat bouillonterning ca. 8 min.
Kom smør, gurkemeje og cayennepeber i en foodprosessor, hæld peberfrugter ved og kør til en jævn konsistens.Passer saucen gennem en sigte.Smag til.
Sæt ovnen på 225 grader. Kog jasminris efter anvisning på posen og forbered resten af tilbehøret.
Kødet pensles igen med lidt olie og drysses med lidt salt, kommes i et ildfast fad. Sæt i ovnen øverst og steg kødet i 15 min. eller indtil stegetermometer viser 65 grader.
Anret på varme tallerkener sammen med ris og sauce og garner med friske letkogte grønne asparges, broccoli eller ærter samt smørstegte halve cherrytomater.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar