Foto: Sara B. Hansen |
Der er masser af lækre sager i og det betaler sig at anvende gode råvarer.
Man kan sagtens købe grillede peberfrugter i olie på glas - det sparer lidt tid- men er meget dyrt i forhold til at lave dem selv :-)
Ingredienser min. 4 personer.
4 dl. perlebyg
8 dl. vand
½ tsk. salt
3 spsk.jomfru olivenolie
1 finthakket rødløg
1 finthakket skalotteløg
1 spsk. finthakket frisk rosmarin
½ øko. citron - skal og saft
Salt og peber
150 g. tørristede nødder og kerner (valnød, græskar, solsikke)
100 g soltørret tomat
1 glas artiskokker, skåret i passende stykker.
150 g. økologisk ægte feta (fx. "Minerva" fås bl.a. i Kvickly)
1 gul peberfrugt, grillet
1 rød peberfrugt, grillet
1 bundt dild, hakket
1 bundt persille, hakket
3-4 forårs løg i skiver
1 håndfuld sorte oliven u. sten
12 små tomater i kvarte
2 store håndfulde babyleaves fx. spinat
Foto: Sara B. Hansen |
Rist nødder og kerner på en tør pande og sæt til side.
Skær peberfrugterne i kvarte og fjern kernerne. Grill dem på skindsiden til skindet bliver sort. Herefter kan skindet pilles af når de er kolde nok til at håndtere.
Skyl perlebyg omhyggeligt og bring vand og salt i kog. Tilsæt perlebyg og lad simre ved svag varme i 25 min. Ikke længere. Sluk for gryden og lad dem trække under låg i 15 min. Hæld evt. overskydende vand fra ved hjælp af en sigte.
Varm 3 spsk. olivenolie op på en pande og tilsæt rosmarin, hakket rødløg, skalotteløg og soltørrede tomater i stimler. Kom også den revne citronskal og saft ned i olien, Vend sammen med den lune perlebyg smag til med salt og peber.
Lad perlebyg køle af og vend så nødder, de hakkede urter, artiskokker, grillet peberfrugt(skåret i passende stykker) tomater, forårsløg, salat, oliven og feta i og vend det hele sammen.
Så er salaten klar til servering. Den kan evt. smages til med mere citronsaft.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar