mandag den 5. marts 2018

Tournedos af oksemørbrad serveret med med smørstegt glaskål og gulerod og rødvins sauce.

Foto: Sara B. Hansen.
En rigtig lækker weekendret eller gæstemenu. Glaskål smager helt fantastisk men jeg tror desværre, at der er mange der ikke rigtig kender den og ved hvordan den kan anvendes og derfor ikke lige snupper den med fra grøntsagshylden. Her er et superlækker forslag hvor den blive "konge"tilbehør til en mør og saftig tornedos. Spidskommen og masser af bredbladet persille, klæder glaskålen så godt.

Ingredienser 2 personer:

Tournedos:
2 store flotte stykker oksemørbrad

2 skiver bacon
Salt og peber
Olie/smør til stegning

Glaskål:
2 glaskål, skrællet og skåret i tern
4 store gulerødder i grove stykker
1½ spsk smør
1 stor tsk. spidskommen
½ tsk. chiliflager
½ citron, saften
1 stor håndfuld bredbladet persille
Salt og Peber

Rødvinssauce:
1½ dl. kalvefold
2 spsk. smør
1 dl. rødvin
½ dl. vand
3 små banan skalotteløg, finthakket
3 skiver bacon i strimler
2 tsk. timian
Salt og peber
1½ tsk. maizena udrørt i lidt vand


Klargør glaskål og gulerødder. Smelt smør i en god tykbundet gryde. kom spidskommen og chiliflager ved og vend glaskål og gulerødder deri. Drys med lidt salt og lad dem stege ved medium varme i ca. 10 min. rør jævnligt. Klem saften fra en ½ citron over. og lad stege lidt videre, mærk efter at de er møre men endnu har bid. Vend bredbladet grofthakket persille i og smag evt. yderligere til med salt og peber.

Kom Bacon rundt om hvert stykke oksemørbrad og sæt fast med en lille træpind(tandstik).
Smelt smør og olie på en god pande (gerne støbejern) og start med at brune siderne hele vejen rundt så bacon sætter sig fast og bliver gyldent. Lad den nu stege ca. 4-5 min. på hver side så den får en flot stegeskorpe. Lad hvile 10 min.

Saucen laves ved at smelte smør i en gryde og svitse skalotteløg og bacon i nogle min. Herefter tilsættes rødvinen og koger lidt ind og dernæst kalvefond og vand samt timian, salt og peber. Lad det simre ca. 20 min. ved middel varme . Sigt saucen gennem en sigte og kom tilbage i gryden lad reducere til 2/3 dele og jævn herefter med maizena.

Find også Saras Madunivers på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar