Foto: Sara B. Hansen. |
Server med ris, citron eller limebåde og mangochutney til.
Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift 4 pers:
600 g. tigerrejer (optøet hvis fra frost).
2-3 spsk. olivenolie
200 g. friske champignon el. andre svampe
1 gul peberfrugt i strimler
1 courgette, i små stave
1 porre, i skiver
1 hvidløg, finthakket
Sauce:
2 terninger grøntsagsbouillon
4 dl vand
4 spsk. sukker
3-4 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. koncetreret tomat puré
1 knivspids cayennepeber
1,5 spsk. majsstivelse
Tilbehør:
kogte ris basmati el. jasmin
Mango chutney
Evt. sambal olek
Foto: Sara B. Hansen. |
Pil tigerrejerne. Del svampene i mindre stykker fx. 1/4. Skær perfrugt i strimler og courgetten i små stave. Skær porre i tynde skiver, Sørg for at den er renset godt (så de ikke knaser på den forkerte måde ;)Hak hvidløg fint.
Bland alle ingredienser til saucen i en skål og sørg for at smuldre bouillonterningerne godt.
Kog risene og lad dem stå og trække.
Varm 2 spsk. olivenolie på en stor stegepande. Lad den blive godt varm, inden du kommer grøntsager og svampe på. Steg dem i 2-3 min og kom dem på et fad.
Tør panden af og varm atter op, tilsæt 1 spsk. olivenolie og steg tigerrejerne hurtigt ca. 1 min. kom grøntsagerne tilbage på panden sammen med rejerne.
Rør grundigt i saucen og hæld den over rejer og grøntsager. Lad rette koge op under omrøring så saucen jævnes. Tag panden af varmen. Smag til og server straks med ris og tilbehør.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar