søndag den 25. marts 2018

Store rejer i sursød sauce

Foto: Sara B. Hansen.
En hurtig ret som er let at lave og smager super dejligt. Man kan kan bruge tigerejer eller almindelige store dybvandsrejer - men i sidstnævnte tilfælde skal rejerne i til sidst, da de kun skal have ganske kort tid for at være klar. Det er vigtigt ikke at give rejerene for længe- så bliver de tørre og kedelige i stedet for lækre og saftige. Hvis du hører til dem der kan lide ananas i mad, så kan du evt. vælge at tilsætte en lille dåse ananas i tern.

Server med ris, citron eller limebåde og mangochutney til.

Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift 4 pers:

600 g. tigerrejer (optøet hvis fra frost).
2-3 spsk. olivenolie
200 g. friske champignon el. andre svampe
1 gul peberfrugt i strimler
1 courgette, i små stave
1 porre, i skiver
1 hvidløg, finthakket

Sauce:
2 terninger grøntsagsbouillon
4 dl vand
4 spsk. sukker
3-4 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. koncetreret tomat puré
1 knivspids cayennepeber
1,5 spsk. majsstivelse

Tilbehør:

kogte ris basmati el. jasmin
Mango chutney
Evt. sambal olek

Foto: Sara B. Hansen.

Pil tigerrejerne. Del svampene i mindre stykker fx. 1/4. Skær perfrugt i strimler og courgetten i små stave. Skær porre i tynde skiver, Sørg for at den er renset godt (så de ikke knaser på den forkerte måde ;)Hak hvidløg fint.

Bland alle ingredienser til saucen i en skål og sørg for at smuldre bouillonterningerne godt.

Kog risene og lad dem stå og trække.

Varm 2 spsk. olivenolie på en stor stegepande. Lad den blive godt varm, inden du kommer grøntsager og svampe på. Steg dem i 2-3 min og kom dem på et fad.

Tør panden af og varm atter op, tilsæt 1 spsk. olivenolie og steg tigerrejerne hurtigt ca. 1 min. kom grøntsagerne tilbage på panden sammen med rejerne.

Rør grundigt i saucen og hæld den over rejer og grøntsager. Lad rette koge op under omrøring så saucen jævnes. Tag panden af varmen.  Smag til og server straks med ris og tilbehør.

Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar