![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Server med ris, citron eller limebåde og mangochutney til.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift 4 pers:
600 g. tigerrejer (optøet hvis fra frost).
2-3 spsk. olivenolie
200 g. friske champignon el. andre svampe
1 gul peberfrugt i strimler
1 courgette, i små stave
1 porre, i skiver
1 hvidløg, finthakket
Sauce:
2 terninger grøntsagsbouillon
4 dl vand
4 spsk. sukker
3-4 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. koncetreret tomat puré
1 knivspids cayennepeber
1,5 spsk. majsstivelse
Tilbehør:
kogte ris basmati el. jasmin
Mango chutney
Evt. sambal olek
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Pil tigerrejerne. Del svampene i mindre stykker fx. 1/4. Skær perfrugt i strimler og courgetten i små stave. Skær porre i tynde skiver, Sørg for at den er renset godt (så de ikke knaser på den forkerte måde ;)Hak hvidløg fint.
Bland alle ingredienser til saucen i en skål og sørg for at smuldre bouillonterningerne godt.
Kog risene og lad dem stå og trække.
Varm 2 spsk. olivenolie på en stor stegepande. Lad den blive godt varm, inden du kommer grøntsager og svampe på. Steg dem i 2-3 min og kom dem på et fad.
Tør panden af og varm atter op, tilsæt 1 spsk. olivenolie og steg tigerrejerne hurtigt ca. 1 min. kom grøntsagerne tilbage på panden sammen med rejerne.
Rør grundigt i saucen og hæld den over rejer og grøntsager. Lad rette koge op under omrøring så saucen jævnes. Tag panden af varmen. Smag til og server straks med ris og tilbehør.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar