mandag den 26. marts 2018

Stjerne med hjemmelavet chokomandelsmør.

Foto: Sara B. Hansen
Her i påsken, hvor mange af jer måske lige som mig, har lidt ekstra tid sammen med familien til at hygge, så kan jeg anbefale at bage denne fine lille sag.
Lad mig bare sige at den var VIRKELIG populær herhjemme! Som ekstra bonus har du så også lækker chokomandelsmør til morgenbrødet i påskedagene -og det er slet ikke så tosset
.


Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser:

450 g. hvedemel
1 pakke tørgær 
70 g. rørsukker
2 dl. mælk( jeg brugte bare minimælk)
30 g. smør
1 stort æg 
1 lille nip salt


Ingredienser et glas Chokomandelsmør:

200 g. mandler med skal
1 nip havsalt
½ tsk. vaniljekorn
80 g. mørk chokolade min. 70 %

evt. lidt kokosolie
Varm ovnen op til 180 grader. Fordel mandlerne på bagepapir på en plade. Rist dem i ovnen i ca. 8 min.
Lad dem køle af i ca. 20 min. Kom derefter de afkølede mandler i blenderen og kør dem i ca. 10 min.

Først bliver det til mandelmel, så begynder det at klumpe lidt sammen og til sidst bliver det til en flydende masse, når den gode mandelolie bliver udskilt.
Giv maskinen en pause med jævne mellemrum og skrab ned fra siderne. Hvis det ikke samler sig nok og bliver fydende, kan du tilsætte en smule kokosolie.

Tilsæt vaniljekorn og et nip havsalt. Smelt chokoladen over vandbad og rør det i mandelsmørret.

Skold glasset og hæld mandelsmørret på glas. Opbevar i køleskab efterfølgende.

Bland mel, sukker og tørgær. Lun mælken, og smelt smøret. Kom den lune mælk, æg og smeltet smør ned til melblandingen. Kør den 8-10 min på røremaskine.
Tag dejen op og placer den på et melet bord. Del i 4 lige store stykker- rul dem til kugler. Lad hæve med et fugtigt, rent viskestykke over i ca. 1 time.

Rul nu hver dejklump ud til ca. 25 cm. Smør den hjemmelavede chokomandelesmør,på den første cirkel, og placer den 2.cirkel over og gentag det med 3. cirkel. Slut af med 4 dejcirkel. Placer en stor tallerken henover og skær rundt med en skarp kniv, så du får en helt rund kage.

Placer nu et glas i midten og skær fra glasset og udefter, så du får 4. kvarte. Del hver kvarte igen og gentag dette så du har 16 stykker. Tag dem nu to af gangen og drej 3 gange modsat hinanden, så de bliver snoet. Samles i enderne. Gør dette hele vejen rundt.

Fjern glasset og lad stjernen hæve i 1 time inden den pensles med et sammenpisket æg. drysses med mandelflager og perlesukker. Bages i 15-18 min. Skal være gylden og gennembagt. Lad køle lidt inden den spises. 

Foto: Sara B. Hansen

Find også Saras Madunivers på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar