torsdag den 29. marts 2018

Nougatcreme med Baileys og nøddegrissini.

Foto: Sara B, Hansen.
Dette er en rigtig nem dessert som smager virkelig godt:
jeg synes den er fin at anrette i nogle små kopper og samtidig passer det godt med lidt små portioner. Da det ligesom chokolademousse, ikke er noget man spiser store mængder af. 

Tip:Placer evt. lidt friske jordbær ved siden af også:-)

Foto: Sara B, Hansen.

Ingredienser til 4 personer:

Nougatcreme:
300 g. blød nougat (stuetemperatur)
1 dl. piskefløde

Korn fra en vaniljestang
1½ dl baileys

Nøddegrissini (min. 18 stk).:
150 g hvedemel 
75 g, blødt smør
50 g. flormelis
1 lille æg
kornene fra en vaniljestang
ca. 100 g. finthakkede hasselnøddekerner

Desuden:

4 fine kopper eller glas ti anretning. Læg et stykke nougat i fryseren og riv det over desserten inden servering.

Sådan gør du:
Smelt nougaten i en skål over vandbad, vær meget opmærksom på at der ikke kommer vand ned til nougaten da det vil ødelægge den, Nougaten skal være godt lun.

Pisk fløden til let skum. Fjern nougaten fra vandbadet og kom ca. 1/3  af den piskede fløde op i nougaten og pisk kraftigt. Hæl derefter nougatfløden op i resten af flødeskummet og vend det med bløde bevægelser i. Vend Baileys forsigtigt i cremen. Fordel nu jævnt  i fine kopper/glas.

Opbevar glassene på køl indtil servering.

Nøddegrissini:
Ælt alle ingredienser- undtagen nødder- til en ensartet og blød dej. Lad stå koldt i 30 min.

Rul herefter i stænger der efterfølgende trilles i hakkede nødder. Bag i ovnen ved 150 grader i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.


Placer de fine nøddegrissinier så de ligger ved desserten. Riv lidt frossen nougat over og server.


Find også Saras madunivers på FACEBOOK

Foto: Sara B, Hansen.


2 kommentarer:

  1. Den lyder lækker - helt sikkert en, der skal prøves - måske vil jeg putte lidt appelsinskræl(evt kandiseret) i/på Det vil passe genialt, er jeg sikker på. Tak for en skøn opskrift

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, vil se frem til at høre om din erfaring med (kandiseret) appelsinskal :-)God påske. Kh Sara

      Slet