Foto: Sara B. Hansen. |
Serveret med en skøn basilikumflødesauce, små kartofler og glaserede grøntsager. Et rigtig festmåltid!
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
600 g. kyllinginderfilet
½ dl. jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
skal af en citron(øko)
Salt og Friskkværnet peber
smør til stegning
4 skiver seranoskinke
4 spsk. revet parmesanost
8 blade frisk basilikum
En rulle frisk butterdej
1 sammenpisket æg
Sauce:
2 dl. fløde
1½ dl. grøntsags- eller hønsebouillon
1½ tsk. maizena
1 potte frisk basilikum
½ dl. hakket persille
Saft af ½ citron
2-3 spsk. revet parmesanost
Glaserede Grøntsager:
1 lille squash, skåret i kvarte, tern
1 pose friske sugar snaps ærter
2-3 gulerødder, evt skåret i firkanter
8 små cherrytomater
1 pakke friske grønne asparges
1½ dl vand
½ tsk. salt
1½ spsk. smør
1 spsk. honning
Tilbehør iøvrigt:
Små nye kartofler, kogt med skræl.
Butterdejspakker:
Start med at marinere kyllingen i olivenolie, presset hvidløg, citronskal, salt og peber. Gerne en time eller mere.Steg herefter kyllingen i smør til den er gylden på begge sider. Tag fra og lad køle.
Foto: Sara B. Hansen. |
Del butterdejen på midten, så du har to ens firkanter. forestil dig at der skal være 4 lige store firkanter ud af hver dejplade. Placer en skive skinke på hver sin plads(se billede).
Kom to kyllinginderfileter ovenpå hver skinkeskive og fold skinken lidt over. Læg 1 spsk. revet parmesan ovenpå og lidt basilikumblade og drys med friskkværnet peber og salt.
Kom to kyllinginderfileter ovenpå hver skinkeskive og fold skinken lidt over. Læg 1 spsk. revet parmesan ovenpå og lidt basilikumblade og drys med friskkværnet peber og salt.
Nu pensles der æg mellem hver "kyllinganretning" og den anden dejplade lægges over som låg og presses ned mellem så ægget klistrer det sammen.
Skær nu i mellem kyllingerne lodret og på tværs, så du får de 4 pakker. Placer med plads i mellem på bagepapir og skær kanterne med en skarp kniv så de bliver pæne og lige. Gem strimlerne til at pynte med.
Skær nu i mellem kyllingerne lodret og på tværs, så du får de 4 pakker. Placer med plads i mellem på bagepapir og skær kanterne med en skarp kniv så de bliver pæne og lige. Gem strimlerne til at pynte med.
Tryk kanterne sammen med en gaffel så de er godt lukkede. inden bagning pensles pakkerne med æg, dekoreres med dejstrimler og bages i ovnen ved 200 grader i 15-18 min. til gyldne.
Foto: Sara B. Hansen. |
Sauce:
Rør bouillon, maizena og fløde sammen og kog det forsigtig op.Hak basilikum og persille og kom i saucen, smag til med parmesanost, citronsaft, salt og peber.
Glaserede grøntsager:
klargør asparges ved at kække dem og skær squash og gulerod i tern. Skyl ærterne og de hele cherrytomater.
I en sauterpande varmes vand, salt smør og honning. Tilsæt gulerod, squash, ærter og asparges og sauter dem i 3 min. ved god varme til væsken svinder ind og de får en let glasering, tilsæt tomaterne og giv et minut. Smag til med friskkværnet peber og salt.
Kog kartoflerne møre men faste.
Anret grøntsagerne ovenpå lidt sauce og placer kyllingpakke og kartofler ved siden af. Pynt med lidt frisk basilikum.Server ekstra kartofler og sauce til ved bordet.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på Facebook.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar