Foto: Sara B. Hansen. |
Tærten kan sagtens bages dagen før, hvilket kan være en fordel hvis man skal have gæster.
Foto: Sara B. Hansen. |
Mørdej:
150 g hvedemel
100 g blødt smør
2 spsk. flormelis
1 æggeblomme
Korn fra en vaniljestang
Creme:
100 g.Marcipan
100 g flormelis
½ tsk. kardemomme
75 g blødt smør
1 æg
½ dl fløde
2-3 friske pærer
Desuden:
2 spsk. hakkede pistaciekerner
lidt rørsukker
Foto: Sara B. Hansen. |
Ælt alle ingredienser til mørdejen sammen til en ensartet dej.
Lad dejen hvile i køleskab min. 30 min.Riv marcipanen groft og bland med flormelis og kardemomme.
Tilsæt smør. Pisk æg og piskefløde i cremen med en elpisker på lavt trin.
Rul dejen ud og kom den i en smurt springform (ca.26cm), så dejen går helt op ad siderne.
Kom cremen i formen, skræl pærene og fjern kernehus. Skær i slanke både og læg dem lidt dekorativt ovenpå cremen.
Drys med pistacienødder og lidt rørsukker.
Bages ca. 30 minutter i en 200° varm ovn til den er gylden og gennembagt.Lad tærten køle og server evt. med is eller cremefraiche til.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar