torsdag den 22. marts 2018

Pæretærte med marcipancreme og pistaciedrys.

Foto: Sara B. Hansen.
Duften af denne lækre tærte får virkelig mundvandet til at løbe! Den kan fint fungere som dessert til en god påskemiddag evt. med en klat cremefraiche eller is til. Men den er bestemt heller ikke tosset til en kop kaffe fredag eftermiddag ;-) Kardemomme og vanilje klæder begge pæren godt.
Tærten kan sagtens bages dagen før, hvilket kan være en fordel hvis man skal have gæster.

Foto: Sara B. Hansen.

Mørdej:

150 g hvedemel
100 g blødt smør
2 spsk. flormelis
1 æggeblomme
Korn fra en vaniljestang

Creme:
100 g.Marcipan
100 g flormelis
½ tsk. kardemomme
75 g blødt smør
1 æg
½ dl fløde
2-3 friske pærer

Desuden:
2 spsk. hakkede pistaciekerner
lidt rørsukker


Foto: Sara B. Hansen.

Ælt alle ingredienser til mørdejen sammen til en ensartet dej.

Lad dejen hvile i køleskab min. 30 min.Riv marcipanen groft og bland med flormelis og kardemomme.

Tilsæt smør. Pisk æg og piskefløde i cremen med en elpisker på lavt trin.

Rul dejen ud og kom den i en smurt springform (ca.26cm), så dejen går helt op ad siderne.

Kom cremen i formen, skræl pærene og fjern kernehus. Skær i slanke både og læg dem lidt dekorativt ovenpå cremen.

Drys med pistacienødder og lidt rørsukker.

Bages ca. 30 minutter i en 200° varm ovn til den er gylden og gennembagt.Lad tærten køle og server evt. med is eller cremefraiche til.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar